Cadouri pentru un Crăciun ecologic

Data publicării:
jucarie eco

Muzeul Astra din Sibiu a pus în vânzare jucării ecologice. Este vorba de căruţe din lemn, maşinuţe şi păpuşi, toate realizate din materiale bio-degradabile: lemn, pânză, ceramică, papură sau hârtie.

O jucărie declarată ecologică şi tradiţională costă de la 35 de lei până la câteva sute de lei.

Ana Maria Popa, reprezentanta magazinului: „Acesta este un car realizat de un meşter popular, din lemn de cireş. După cum se vede, este făcut cu multă migală.”

Adela Mohanu, reporter Digi24: „Sacul Moşului poate fi umplut nu doar cu obiecte tradiţionale, ci şi cu jucării cu design ceva mai modern - cum este acest elicopter realizat tot din materiale sută la sută ecologice.”

Meşterii populari care creează obiecte pentru colecţia Muzeului Astra din Sibiu au făcut şi ornamente pentru pomul Crăciun. Toate sunt realizate din ceramică, fibre vegetale sau paie. Colecţia de cadouri şi podoabe ecologice atrage destul de mulţi cumpărători.

Cei mai încântaţi sunt vizitatorii străini ai Muzeului Astra:

„Este foarte frumoasă, este lucrată de mână. O să i-o dau fiicei mele.”

„Cred că sunt grozave. Sunt foarte interesante şi e minunat că sunt obiecte din părţi diferite ale României.”

Păpuşi realizate din cârpă şi îmbrăcate în costume tradiţionale, clopoţei din ceramică, instrumente muzicale din lemn, dar şi papuci de casă din pâslă şi ciorapi din lână sunt expuse pe rafturile magazinului de cadouri.

Cosmin Călinescu, reprezentant al Muzeului Astra: „Sunt câteva sute şi totodată colaborăm cu zeci de meşteri şi creatori populari. Acest liant creat între noi şi meşterii şi creatorii populari cu care colaborăm face ca tradiţia să meargă mai departe.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri