Capitala, blocată la fiecare ploaie. Ce spune Primăria Capitalei

Data actualizării: Data publicării:
171024_METEO_VREME_ploaie bucuresti_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Cod galben de ploi torenţiale, vijelii și grindină în mare parte din țară Foto: Inquam/Octav Ganea

Infrastructura veche şi avalanşa de înmatriculări sugrumă zilnic traficul din Bucureşti. Atunci când contribuie şi ploaia, apare blocajul total. Deşi autorităţile locale, familiarizate cu aceste probleme, anunţă frecvent proiecte ce ar putea aduce soluţiile salvatoare, pe străzi se circulă, de de la o zi la alta, tot mai prost. Primarul general îi acuză pe foştii edili ai Capitalei că nu au făcut nimic timp mai bine de 20 de ani.

Cum să încurajezi un cetăţean să folosească transportul public din Bucureşti, când parcul auto este format dintr-o mie de autobuze foarte vechi? 300 dintre ele aproape că nu mai pot fi trimise în trafic”, spune primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Cu lipsurile din RATB şi în imposibilitatea de a cumpăra promisele autobuze noi din cauza licitaţiilor contestate, Bucureştiul şi bucureşteanul suferă împreună.

Toată lumea merge cu maşina! Toţi au maşină! Când plouă e infernal. N-ai ce să...”, spune un bucureștean.

Cu niciun bulevard nou realizat în ultimele trei decenii, cu o infrastructură proiectată în anii 70 - 80 pentru cel mult 200 - 300 de mii de maşini şi cu 50 de mii de automobile înmatriculate doar în ultimele trei luni, Bucureştiul pare condamnat. Când plouă, e mai rău ca oricând.

S-a circulat foarte greu, mai ales în centru. De dimineaţă, dinspre periferie spre centru a fost dezastru. 13 Septembrie este una dintre cele mai aglomerate şi Calea Rahovei, iarăşi, este tot blocată. Drumul spre podul Basarab, iarăşi, spre Piaţa Leu, spre Răzoare”, spune un bucureștean.

La Lujerului, la intersecţie, de exemplu, chiar dacă a dat drumul la Pasaj la Piaţa Sudului, Şoseaua Olteniţei e... aşa. Se stă coloană până să reuşeşti să treci de coloană, cel puţin şase-şapte semafoare stai. Ne distrăm! În Bucureşti ne distrăm! E distracţie maximă”, spune alt bucureștean.

Umorul negru şi hazul de necaz pe care cetăţenii sătui de promisiuni deşarte le adoptă nu sunt pe placul celor care gestionează oraşul.

Nu cred că trebuie să ajungem să ironizăm autorităţile sau să considerăm că este un subiect de cancan traficul din Capitală, deoarece este cea mai importantă preocupare a Primăriei Generale, a primăriilor de sector”, spune Gabriela Firea.

Primarul general a anunţat tot azi că în viitorul apropiat cetăţenii vor beneficia de 300 de locuri de parcare pe strada Edgar Quinet, 254 la Piaţa Dorobanţi, 988 la Piaţa Constituţiei, 688 la Sala Palatului, 130 la Piaţa Rahova, 207 la Piaţa Lahovari şi 206 locuri în Piaţa Cantacuzino.

E adevărat, acum suntem cu toţii mai exigenţi şi vrem ca într-un an de zile să se facă tot ceea ce nu s-a întâmplat în 27 de ani”, spune edilul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri