Capitala, pregătită pentru ninsorile așteptate

Data actualizării: Data publicării:
utilaje deszapezire

Primăria Capitalei dă asigurări că toate utilajele pentru deszăpezire sunt pregătite pentru ninsorile aşteptate începând din această noapte. Serviciile de salubritate din fiecare sector au pregătit materialul antiderapant pe care îl vor folosi imediat ce va cădea zăpada.

Meteorologii au emis o alertă de ploi, ninsori şi vânt puternic, în centrul, sudul şi estul ţării.

Potrivit avertizării, marți vremea se va răci accentuat în toată ţara, iar vântul va avea intensificări ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră.

Astfel, în sectorul 1 al Capitalei sunt disponibile 68 de utilaje, 300 de muncitori, 2594 de tone de sare, 1286 de tone clorură de calciu, potrivit reprezentantul firmei de salubrizare din sector, potrivit News.ro.

Sectorul 2 are pregătite 120 de utilaje, 120 de muncitori şi peste 6000 de tone de material antiderapant.

În sectorul 3, sunt disponibile 52 de utilaje, 2800 de tone de material antiderapant şi 250 de muncitori.

Sectorul 4 are 118 utilaje, 330 de muncitori şi 2500 de tone de sare.

În sectorul 5 există 45 de utilaje, stocuri de 1870 de tone de sare, 1638 de tone de clorură de calciu, 50 de tone de material antiderapant şi 145 de muncitori pe schimb.

Sectorul 6 are pregătite 125 de utilaje, 400 de tone soluţie lichidă, 2900 de tone de sare şi 266 de muncitori.

Vremea din următoarea perioadă se va răci accentuat, potrivit Magdei Iuga, directorul Direcţiei de Utilităţi din Primăria Capitalei, care a prezentat situaţia de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

„Cerul va fi noros mai ales în a doua parte a nopţii de luni spre marţi. În dimineaţa zilei de marţi, temporar vor cădea precipitaţii în jur de şase litri pe metru pătrat, iar vântul se va intensifica, atingând temporal la rafală viteze de 50-55 de kilometri pe oră. La început vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, apoi, între orele 2 şi 8 va ninge frecvent şi viscolit. Estimăm că este posibil să se depună un strat de zăpadă de până 3-5 cm. Vremea se va răci accentuat în cursul nopţii de luni spre marţi. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar marţi, maxima va fi de 0-2 grade. În noapte de marţi spre miercuri, temperatura va coborî până la -5 - -7 grade, iar mai scăzut la periferia oraşului, până spre -7 - -9 grade”, a susţinut Magda Iuga.

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, prezent şi el la comandament, a declarat că cetăţenii ar trebui îndemnaţi să aibă un comportament responsabil pe timp de iarnă, aducând ca exemplu parcarea neregulamentară a maşinilor.

„Trebuie să îndemnăm, să conştientizăm cetăţenii din Bucureşti că este necesar să avem un comportament responsabil pe timp de iarnă: să nu mai parcăm maşinile neglijent, să avem loc să facem deszăpezire. Să putem intra cu utilajele pe străzile înguste şi să evităm deplasările atunci când ninge, pentru că deszăpezirea se face în trafic. Când se blochează circulaţia, se blochează şi utilajele noastre şi cu cât avem utilajele blocate, cu atât e zăpada mai mare şi cu atât e traficul blocat mai mult”, a declarat Robert Negoiţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri