Ce amenzi riscă șoferii care merg pe linia de la tramvai

Data actualizării: Data publicării:
trafic masini pe linia de tramvai

Riscă o amendă serioasă sau chiar suspendarea permisului de conducere și, cu toate astea, mulţi şoferi îşi asumă riscuri pentru a ajunge mai devreme la locul de muncă, relatează Digi24. Mersul cu maşina pe şinele de tramvai a devenit un lucru obişnuit în Bucureşti. Situaţia o regăsim în multe intersecţii din Capitală, la primele ore ale dimineţii, chiar dacă asta înseamnă că tramvaiele vor ajunge mult mai târziu în staţii. Poliţiştii spun că nu pot fi tot timpul în intersecţii iar acesta este un argument pentru mulţi şoferi să meargă prin locurile interzise.

Singura opţiune, poliţiştii să-şi facă treaba! Dar nu şi-o fac! Ne ţin pe noi să facem coloană de tramvaie”, se plânge un vatman.

În fiecare dimineaţă există o luptă surdă între vatmani şi şoferi. Pe multe din arterele din Bucureşti şoferii merg pe şinele de tramvai pentru a ajunge mai repede la destinaţie chiar dacă asta înseamnă să meargă peste linia continuă sau chiar pe contrasens.

-Sunteţi pe linia de tramvai.

-Da, pentru că mă grăbesc să ajung. Este coadă mare!

-Riscaţi să rămâneţi fără permis!

-Este haos în Bucureşti.

-Dacă rămâneţi fără permis?

-Da, cred că nu lăsăm tot Bucureștiul fără permis. Uitați-vă ce e!

Vatmanii spun că poliţiştii ar trebui să fie drastici şi să îi sancţioneze pe toţi şoferii care confundă banda de mers cu şinele de tramvai, mai ales că situaţia le crează probleme dincolo de întârzieri.

Au oprit, eu aici nu am curent și am rămas pe izolator. Acum aștept un alt tramvai să mă împingă din spate. (Reporter: Dar au voie să circule pe aici?) Este și diferență de nivel față de stradă și în mod normal nu au ce căuta pe linia de tramvai. Ce-aş putea să le zic? Dacă poliţiştul care este în intersecţie nu le spune nimic, eu ce aş putea să le zic?”, spune Florian Petre, vatman.

Pentru şoferi, manevra nu e prea dificilă. Trec în faţa coloanei aşezată regulamentar pe bandă şi spun că poliţiştii sunt complici de multe ori în astfel de situaţii tocmai pentru că vor să fluidizeze traficul şi închid ochii la astfel de abateri.

-Sunteți pe linia de tramvai! Depășiți practic coloana.

Șofer: Am întrebat poliția de vreo zece ori și mi s-a zis că nu este nicio problemă. Teoretic ei spun că se ridică permisul de conducere. Dacă întrebați 10 polițiști, 9 vor spune că nu este așa!

Șofer: Facem o oră, 10 kilometri pe oră, e groaznic.

Potrivit legii, şoferii care pătrund pe linia de tramvai riscă amenzi între 580 şi 725 de lei şi suspendarea permisului pe 30 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri