Cea mai rece și aglomerată noapte de pelerinaj

Data publicării:
pelerinaj iasi parascheva

În ciuda frigului, mii de oameni au stat la coadă mai bine de 3 ore pentru a se ruga la racla de argint. A fost cea mai aglomerată noapte, cu toate că temperatura nu a trecut de 5 grade. Curtea Mitropoliei va fi astăzi neîncăpătoare, azi fiind hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Slujba va începe la ora 9.

Mii de pachete cu mâncare și sute de litri de ceai cald au fost împărțite pelerinilor care, în ciuda vremii, s-au așezat la rând pentru a se ruga la Sfânta Parascheva şi la Sfântul Neofit Zăvorâtul. Rândul s-a întins pe mai bine de trei kilometri.

Iată ce spun pelerinii:

„Am luat că îngheţăm de frig, ce să facem? Ne mai încălzim puţin.”

„Chiar îi spuneam acum lui nea Marin că mi-au îngheţat şi dinţii. Acum ne-am dezmorţit şi sufletul în noi.”

Liana Hasiade a venit din Galaţi. S-a aşezat la rând înainte de miezul nopţii.

Nu cred că scăpăm mai ieftin de 10 - 15 ore. Cam aşa”, afirmă Liana Hasiade, pelerin.

Voluntarii de la Crucea Roșie și cadrele medicale de pe ambulanță și SMURD au fost alături de pelerini şi în cea de-a patra noapte de pelerinaj.

80 de voluntari din cadrul Crucii Roşii Iaşi s-au pregătit intens timp de o lună pentru a acorda primul ajutor în această săptămână pelerinilor care au venit la Iaşi”, spune Marius Benchea, purtător de cuvânt Crucea Roșie Iași.

Până acum, câteva zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. De cele mai multe ori din cauza oboselii sau a hipotermiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri