Cel mai înalt brad de Crăciun din România măsoară 42 de metri

Data actualizării: Data publicării:
bradul din curtea Cetatii

Cel mai înalt brad de Crăciun din România măsoară 42 de metri şi se află la Cisnădie. Mulţi localnici sunt mândri de noua faţă a oraşului şi cred că investiţia de 15.000 de euro face toţi banii.

Bradul rivalizează cu cel mai important obiectiv turistic din localitate. Patruzeci și doi de metri are pomul de Crăciun și 59 de metri are turnul Bisericii Evanghelice. Oamenii se mândresc că au un record pentru care îi cunoaște toată țara.

Bradul nu este natural. Primăria a comandat o structură metalică, pe care au fost montate cetini de brad.

Localnic: „Este în centru, este frumos, zonă pietonală... Foarte, foarte frumos.”

Localnic: „Suntem mândri. Sper să și țină.”

Localnic: „Cred că este al treilea an, sau al patrulea în care la noi în oraş este un brad atât de frumos. Știu că este cel mai înalt brad din România. Ne place, suntem încântați.”

Daniel Mihăilescu, consilier primar: „Montarea acestuia a durat aproximativ două săptămâni. Și asta nu este singura surpriză pe care am pregătit-o cisnădienilor anul acesta. Avem la noi în oraș și cel mai mare patinoar acoperit, are aproximativ 800 de metri pătrați și este singurul patinoar acoperit din județul Sibiu.”

Nu toată lumea a fost mulțumită de rezultat.

Localnic: „Ca brad, la poale-i frumos. Dar ca vârf... credeți-mă, are multe frânturi.”

Localnic: „ Îi făcut aiurea și pe banii noștri. Care putea face altceva cu ei. Sunt străzile... au închis centrul pe aici... Putea face străzile de pe laterale, să se poată circula.”

Există oraşe mai mari care au avut cheltuieli mult mai mici cu bradul de Crăciun. Autorităţile din Sibiu, de exemplu, au plătit 6.000 de euro în acest scop. Cel mai scump brad de Crăciun din România a fost împodobit la Târgu Jiu. Autoritățile locale au plătit pentru el 100.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri