Cele mai căutate destinații pentru vacanța de 1 Decembrie

Data actualizării: Data publicării:
valea prahovei agerpres

Turiștii români aleg să își petreacă minivacanța de 1 Decembrie în stațiunile de pe Valea Prahovei, Poiana Braşov, Bran-Moieciu, dar și la Sibiu sau în piețele de Crăciun din Viena, Budapesta şi Praga. Pe Valea Prahovei doar norocoşii mai găsesc un loc de cazare. Hotelierii spun că gradul de ocupare este de peste 90 la sută.

În Poiana Brașov, într-un hotel de patru stele, un turist plătește 89 de euro pe o noapte de cazare în camera dublă standard și 129 de euro într-un apartament pentru trei persoane. Oferta include micul dejun pentru fiecare zi de cazare, masă festivă pentru 1 decembrie cu bucate tradiționale, spectacol folcloric, petrecere pentru copii, dar și acces gratuit la saună, piscină și sală de fitness.

La Bran, un alt loc aglomerat de 1 decembrie, camera pentru două persoane, într-o pensiune de trei margarete, costă 30 de euro și 90 de euro, sejurul pentru două persoane, pentru patru nopți.

Nelipsit din listă este și Predealul în această scurtă vacanță. La un hotel de patru stele din stațiune, un turist plătește 110 euro pentru un sejur de trei nopți, la fel cu mic dejun și cina incluse, dar și acces gratuit la piscină.

Deocamdată nu este zăpadă la munte, însă meteorologii spun că ar putea să ningă în weekend.

De asemenea, și în nord-vestul ţării, mii de români profită de vacanţa prelungită de 1 Decembrie şi îşi petrec aceste zile în staţiunea Băile Felix. 

Dacă în restul anului cele mai aglomerate rute sunt cele spre Craiova, Piteşti, Slatina, Constanţa sau Iaşi, în această săptămână a crescut interesul pentru Sibiu, Braşov, Cluj-Napoca şi Tulcea.

„La mare căutare rămânând locaţiile de pe Valea Prahovei, Poiana Braşov, Bran-Moieciu sau staţiunile balneare (Băile Felix, Băile Herculane, Covasna, Sovata)”, se arată într-un studiu realizat de Christian Tour, citat de News.ro.

Turiştii care au ales destinaţii din străinătate au optat pentru pieţele de Crăciun din Europa. Astfel, un pachet de Crăciun la Viena, cu trei nopţi de cazare şi mic dejun, transport cu autocarul şi ghid însoţitor, porneşte de la 149 de euro, în timp ce Crăciunul la Viena şi Budapesta costă minimum 195 euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri