Cerșetorii, forțați să nu mai stea în intersecții

Data publicării:
cersetori intersecrie

La Buzău, autorităţile le-au pus gând rău cerşetorilor care stau cu mâna-ntinsă în intersecţiile aglomerate. De teamă că aceştia ar putea oricând să cadă victime unor accidente, Primăria şi Poliţia Locală speră să-i gonească de pe şosele şi le cer şoferilor să nu le dea bani celor care cerşesc la semafor.

Printre indicatoarele rutiere din cea mai mare intersecție din municipiul Buzău, pe Bulevardul Unirii, a apărut săptămâna aceasta un alt fel de panou. Şoferii sunt sfătuiţi să nu încurajeze cerșetoria.

Sunt situații destul de dese când apar mici tamponări și bineînțeles riscul ca un șofer nevinovat să dea peste un asemenea om, gândiți-va că apar și pe înseratelea și dimineața”, afirmă Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Trebuie să fim susținuți de toți locuitorii municipiului Buzău să nu le mai ofere bani în continuare cerșetorilor”, spune Doru Dumitrescu, purtător de cuvânt Poliția Locală Buzău.

Cei mai mulţi dintre şoferi sunt de acord: pietonii n-au ce să caute pe stradă, printre maşini, la semafor.

Iată ce spun șoferii:

„Chiar încurcă circulația, pot fi accidente, pot provoca accidente”, spune un șofer.

Chiar şi pietonii spun că un astfel de mesaj ar putea schimba gândirea oamenilor

„Mesajul este bine intenționat, numai că semantica lui, fiecare interpretează cum vrea”, afirmă un pieton.

Până acum, au fost amplasate astfel de panouri în două intersecții mari ale municipiului Buzău. În curând panouri identice vor fi montate în toate zonele aglomerate din oraș, acolo unde cerșetorii se plimbă printre mașini.

De la începutul anului și până acum, Poliția Locală Buzău a dat 167 de amenzi cerșetorilor care cereau bani oamenilor în intersecții şi în zonele aglomerate ale orașului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri