Chiria locuintelor ANL se triplează

Data actualizării: Data publicării:
anl

Chiria apartamentelor ANL se triplează, dar tot rămâne o afacere. Metoda de calcul se schimbă şi ia în calcul veniturile, vârsta locatarului şi suprafaţa locuinţei. Aşa se face că cine stă într-un apartament cu două camere la Cluj-Napoca, de exemplu, plăteşte 218 lei în loc de 50.

Trei blocuri ANL au fost construite în Cluj-Napoca. În cele 174 de garsoniere şi apartamente locuiesc peste 300 de persoane. De la 1 ianuarie, chiriile plătite de locatari s-au dublat sau chiar s-au triplat.

-„Pentru mine e un pic greu pentru că veniturile mele sunt destul de reduse şi mi-a crescut chiria cu 200 de RON. În luna ianuarie voi avea 300 de RON şi în acest bloc din câte ştiu eu plătesc cea mai mică chirie.”

-„În 2016 plăteam 100 de lei pentru un apartament cu două camere, iar acum s-a mărit la 350.”

Acum, fiecare locatar trebuie să încheie un nou contract cu autorităţile locale.

Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca: „Cel mai afectaţi de aceste prevederi legale sunt chiriaşii sub 35 de ani care au venituri pe membru de familie reduse, care înainte de modificările legislative plăteau în jur de 50 de lei pe lună pentru locuinţa ANL, iar acum chiria s-a ridicat la peste 200 de lei.”

Scumpirea e cauzată de schimbarea modului de calcul. Dacă până acum, se lua în considerare doar numărul de camere, acum contează şi suprafaţa. Cea mai mare chirie achitată la Cluj-Napoca, pentru un apartament ANL cu două camere, e aproximativ 500 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri