VIDEO. Câteva ore de ploaie au adus Veneţia în Capitală

Data actualizării: Data publicării:
toamna ploaie getty

Capitala a fost azi-noapte sub cod portocaliu de furtuni. A plouat torenţial, iar vântul a suflat cu putere, dar adevăratul spectacol a fost oferit de fulgere.

fulgere bucuresti - octav dragan
Foto: Octav Drăgan

O fotografie realizată de Octav Drăgan deja s-a viralizat pe internet. „Dezmățul fulgerelor”, comentează fotograful pe Facebook instantaneul care surprinde descărcările electrice de pe cerul Capitalei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În mai multe zone, canalizarea nu a făcut faţă, iar străzile au fost inundate. Circulaţia tramvaielor a fost paralizată în apropierea Parcului Carol şi mai mulţi copaci au fost puşi la pământ

Zona Tineretului arăta aseară ca Veneţia. Străzile au fost inundate, aşa că şoferii au fost nevoiţi să o ia pe alte rute.

Şi circulaţia tramvaielor a fost paralizată în apropierea Parcului Carol. În sectorul 2 al Capitalei, patru maşini au fost distruse de o schelă doborâtă de vânt. Zeci de solicitări au fost înregistrate şi la pompieri, majoritatea în Sectorul 5.

Cele mai multe solicitări au apărut după ora 23 şi au vizat în mod special extragerea apei acumulate în subsolurile locuinţelor sau în curţile cetăţenilor. Nu sunt de neglijat nici intervenţiile pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil. Avem mai multe autoturisme care sunt avariate”, a declarat Daniel Vasile, de la ISU București.

Şi Apa Nova a trimis în teren peste 20 de echipaje pentru a acţiona în zonele cu probleme.

Telespectatorii Digi24 ne-au trimis imagini cu furtuna și urmările ei. Vă reamintim, dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire puteţi lua legătura cu noi pe secţiunea DigiVOX a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail la adresa redacție@digi24.ro sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteţi contacta şi telefonic sau ne puteţi trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Este important să precizaţi numele dumneavoastră şi locul de unde le transmiteţi.


 

Este cod portocaliu de vânt și ploi în sudul și estul țării. În Capitală, ploaia a făcut ravagii. Pe strada Barbu Mărăcine și pe Bulevardul Basarabia au căzut copaci, în cartierul Berceni vântul a smuls un acoperiș, iar mai multe cartiere au rămas fără curent electric. Mai multe străzi și locuințe au fost inundate.

Numărul solicitărilor la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București a crescut după ora 23.00. Au fost semnalați copaci căzuți pe carosabil și pe mașini și străzi inundate. Echipe ale ISU sunt în teren și acționează cu motopompe și drujbe.

Vorbim în primul rând de intervenții pentru extragerea apelor acumulate în subsolurile locuințelor sau în curțile cetățenilor. În intevalul orar 22.00 - 23.00 au fost peste 20 de astfel de solicitări, unele aflate încă în desfășurare. După ora 23,00, numărul lor a crescut, inclusiv pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil sau pe autoturisme”, a spus la Digi24 Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București.

Cod portocaliu este în județele Ilfov, Ialomița, Călărași și Giurgiu și în București, în sudul țării, și în Bacău, Vrancea și Galați, în est. De asemenea, mai multe județe din Moldova sunt sub cod galben de ploi. Avertizările nowcasting sunt valabile până în jurul ore 1.00.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala ploi torențiale ce vor depăși local 30...35 l/mp, intensificari ale vântului, posibil cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri