ISU: Greu scapă cineva dintr-un incendiu la metrou

Data actualizării: Data publicării:
noi nereguli metrou ISU 261116 (2)

Pompierii bucureşti au făcut, timp de o lună, controale în reţeaua de metrou. Au găsit nenumărate nereguli, cum ar fi căi de ieşire blocate şi hidranţi nefuncţionali. Aceleaşi probleme a căror rezolvare o ceruseră în urmă cu jumătate de an. În consecinţă, au dat amenzi şi un termen de trei săptămâni în care Metrorex să intre în legalitate.

Evacuarea pasagerilor în cazul unui eventual incendiu în subteran ar fi un chin, spun pompierii.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti: „La staţiile de metrou existau acele bare metalice improvizate care se regăseau pe sistemul de trecere cu turnichete. Am descoperit şi existenţa unor materiale de construcţii depozitate pe o cale de evacuare.”

Specialiştii ISU se aşteptau ca Metrorex să fi rezolvat deja problemele, pentru că astfel de controale au mai foct făcute în ultimul an.

Dragoş Tudorache, ministrul de Interne: „Metrorex nu a luat aproape niciuna dintre măsurile la care se angajase în primăvară. De aceea ISU nu a mai avut vreo înţelegere faţă de conducerea Metrorex şi a aplicat amenzi, conform legii.”

Regia de transport a primit 30 de sancţiuni în valoare, cumulată, de 13.500 de lei. Nici la suprafaţă lucrurile nu stau mai bine. În apropierea gurilor de metrou sunt tonete cu covrigi sau ziare care blochează accesul echipelor de salvare. Patronii acestora au şi ei de plătit amenzi de 8.000 de lei. În plus, zeci de maşini sunt parcate în apropierea intrărilor.

Cristian Popa, reporter Digi24: „În cazul unei intervenţii, maşinile de pompieri întâmpină greutăţi să treacă cu tot cu echipament.”

Soluţia ar fi instalarea unor stâlpi în zona gurilor de metrou, ca să oprească şoferii să parcheze acolo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri