Copii înfometați de bonă: Au ajuns la spital mai mult morți decât vii

Data actualizării: Data publicării:
mana de copil bandajata

Mai mult morţi decât vii. Aşa au ajuns la spital trei bebeluşi lăsaţi de părinţi în grija unei bone. Femeia avea şi ea un copil mic, iar părinţii şi-au imaginat că se va descurca cu patru. Copiii au ajuns în stare gravă la spital: erau înfometaţi şi subnutriţi.

Este vorba despre copiii a trei familii din Țăndărei, plecate la muncă în străinătate. Oamenii i-au lăsat pe bebelușii în vârstă de doar câteva lui în grija unei femei în vârstă de 30 de ani, pe care o plăteau pentru serviciile de bonă.

Copiii au ajuns inițial la spitalul județean din Slobozia. Erau subnutriți și prezentau anemie severă, spun medicii. Aceștia au decis ca doi dintre bebeluși, unul în vârstă de două luni și unul în vârstă de trei luni, să fie transferați la București, la Institutul pentru ocrotirea mamei și copilului, deoarece erau în stare critică și necesitau îngrijiri speciale.

Cei doi micuți sunt acum în stare stabilă, iar medicii spun că îi vor externa mâine.

Medicii au constatat că nici copilul bonei, în vârstă de opt luni, nu era bine hrănit.

În acest caz au fost demarate mai multe anchete. Una este desfășurată de Protecția copilului din Ialomița, iar o alta de către polițiști, care au deschis un dosar penal în acest caz, pentru rele tratamente aplicate minorului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri