Copil infectat cu Zika. Ministerul Sănătății: Riscul de transmitere a virusului pe teritoriul României e minim

Data publicării:
Tantar GettyImages-85878091

Băiatul e în afara oricărui pericol, iar familia urmează recomandările făcute de doctori și de DSP Ilfov, a spus purtătorul de cuvânt.

El a preiczat că, într-o perioadă relativ scurtă, în sistemul sanguin al băiatului virusul se va inactiva. În prezent, copilul nu prezintă nicio complicație. De altfel, a precizat Laurențiu Colintineanu, complicațiile grave la infectarea cu virusul Zika sunt extrem de rare, chiar și la nivel international. Excepție fac femeile însărcinate, caz în care virusul provoacă nou-născuților microcefalie.

Laurențiu Colintineanu a precizat că este vorba despre un caz „100% din import”, deoarece băiatul s-a infectat în Guyana Franceză. Simptomele s-au instalat în România, așa că diagnosticarea s-a făcut tot aici.

„Vorbim despre al doilea caz de import, nu de infectare cu Zika pe teritoriul României. Riscul ca asta să se întâmple, ma refer la transmiterea virusului pe terit României, e minim”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Este al doilea caz de contaminare cu virusul Zika în cazul unor români. Virusul a fost confirmat oficial în România după ce o tânără de 27 de ani, întoarsă recent din Martinica, a fost diagnosticată cu Zika.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri