Copil opărit cu ciorbă, adus la București cu elicopterul SMURD

Data actualizării: Data publicării:
copil oparit smurd

Pod aerian pentru salvarea unui băieţel de un an şi nouă luni, în judeţul Gorj. Duminică dimineaţă, copilul a alunecat și a căzut într-o oală cu ciorbă fierbinte.

Părinţii au chemat salvarea care l-a dus la spitalul din Târgu Cărbuneşti. Aici, doctorii au stabilit că are arsuri de gradul al II-lea pe 33 la sută din suprafaţa corpului şi trebuie adus la Bucureşti.

Un elicopter SMURD a fost chemat de la Craiova. A aterizat pe stadionul din Târgu Cărbuneşti, unde a fost nevoie ca meciul care avea loc atunci să fie oprit.

Elicopterul a ajuns în Capitală în jurul orei 14:40, iar copilul a fost transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu. El va rămâne internat în secţia de chirurgie plastică şi arsuri, după ce a fost supus unei intervenţii în cursul căreia a fost pansat. Urmează ca în zilele următoare doctorii să hotărască dacă va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală. 

Între timp, medicii au semnalat cazul la Poliție, iar poliţiştii care vor începe o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat cu băiatul şi cine este vinovat. Mama copilului este audiată deja la poliția din Târgu Cărbunești sub suspiciunea de neglijență în familie. O cercetare va face și Protecția Copilului. Mama are 19 ani.

Ea a povestit că făcea mâncare și a pus oala cu ciorbă jos, la răcit. Copilul se juca în aceeași cameră, a mers cu spatele, a alunecat și a căzut în oala cu ciorbă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri