Copilul căzut în puț s-a trezit și a plâns

Data actualizării: Data publicării:
poza salvare copil

Copilul de un an şi opt luni scos din puţ s-a trezit și a plâns, a declarat purtătoarea de cuvânt de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. Băiatul răspunde tratamentului aplicat și va fi supus unui consult neurologic în cursul zilei de astăzi. Totuși, medicii atrag atenția că nu este în afara oricărui pericol și că va rămâne internat la Terapie Intensivă. 

„Vestea bună este că a fost detubat ieri. Asta înseamnă că a răspuns tratamentului aplicat. Pulmonar nu putem spune că este foarte bine, dar respiră spontan. S-a trezit, a plâns. Privește. Să sperăm că după consultul neurologic care va fi făcut astăzi vom avea un răspuns pozitiv și din acest punct de vedere. Nu putem spune că este în afara oricărui pericol, sperăm că va merge bine în continuare. Este în continuare la Terapie Intensivă”, a spus purtătoarea de cuvânt a spitalului. 

Raluca Alexandru a precizat că starea critică se menţine până când copilul va fi mai bine pulmonar, pentru că are probleme respiratorii, respiră greu și se aud anumite sunete în respiraţie.

Băiatul de nici doi ani a căzut, marţi, în puţul din curtea casei din localitatea Balta Sărată, judeţul Teleorman şi a rămas blocat la aproximativ 16 metri adâncime, fiind scos după zece ore de către echipele de intervenţie. După ce i-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde este internat în secţia de Terapie Intensivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri