Copilul salvat din puț este în stare critică

Data actualizării: Data publicării:
poza fosa

Starea copilului de doi ani, scos după aproape 12 ore din puţul în care căzuse, este în continuare critică, spun medicii. Băieţelul respiră cu ajutorul aparatelor şi are o infecţie pulmonară care ar putea să-i fie fatală. Între timp, poliţiştii vor relua audierile în dosarul de vătămare corporală din culpă.

ACTUALIZARE 09.00: Băiatul are o infecție pulmonară masivă din cauza microbilor pe care i-a înghițit în fântână. 

„Starea este stabilă, dar gravă, intubat, ventilat mecanic, sedat. Sperăm sub tratamentul antibiotic să apară o oarecare ameliorare, dar tratamentul va da roade în timp, trebuie să avem răbdare, nu se întâmplă nimic spectaculos de pe o zi pe alta. El este ținut pe aparate special ca acel plămân să poată să-și revină sub tratamentul antibiotic. Riscurile, în continuare de infecție pulmonară, vedem ce efect va avea antibioticul, e sub mai multe antibiotice. E nevoie de timp. Trebuie să treacă câteva zile. Într-o săptămână putem spune dacă este o ameliorare”, a explicat purtătoarea de cuvânt a Spitalului Grigore Alexandrescu. 

După ce copilul va fi detubat, va fi evaluat de un neurolog. Totuși, medicul a dat asigurări că băiatul a fost resuscitat repede și nu crede să existe consecințe grave. 


 

Starea copilului care a petrecut peste 10 ore într-un puţ este în continuare gravă, spun medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

„E pe antibiotico-terapie, e intubat, ventilat mecanic. Așteptăm evoluția lui. (Reporter: Care ar putea să fie repercusiunile?). Infecție masivă pulmonară, care poate duce la deces. E o perioadă critică”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Spitalului Grigore Alexandrescu.

Pompierii care l-au salvat pe băieţelul de aproape doi ani l-au vizitat la spital.

„Intervenţia asta a presupus şi o presiune continuă asupra noastră, pe care am resimţit-o emoțional, în primul rând, fiind vorba de un copil mic, cu care nu am putut să comunicăm. Ne-a luat un timp semnificativ să determinăm poziția exactă a copilului, astfel încât extracția acestuia să se facă cu cât mai puține daune asupra stării în care l-am găsit”, a declarat Radu Cristian, împuternicit prim-adjunct al inspectorului general IGSU.

Între timp, mama lui Dănuţ a fost externată. Femeia este gravidă în luna a opta, iar medicii au vrut să se asigure că şocul suferit, în momentul în care băiatul a căzut în puţ, nu i-a afectat sarcina.

„Nu ştiu... am intrat până în casă şi când am ieşit, el căzuse. N-am putut sa mai fac nimic”, a explicat mama băiatului.

Polițiștii au deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă. Prima audiată a fost mama băiatului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri