Creștere mare a numărului de pasageri români în avioane. Mai multe aeroporturi se extind

Data publicării:
aeroport-otopeni

Numărul persoanelor care călătoresc la înălţime creşte de la an la an. Anul trecut, au zburat în Uniunea Europeană, peste 970 de milioane de oameni, mai mult cu 6% faţă de 2015. Cele mai mari creşteri le-a înregistrat Bulgaria, dar şi România este în top.

15 milioane de români au mers cu avionul anul trecut. Dintre aceştia 12,3 milioane au călătorit în ţări ale Uniunii Europene, 1,9 milioane în afara UE, iar 895 de mii în ţară. De exemplu, dacă în 2015, pe aeroportul din Iaşi au fost 280 de mii de pasageri, modernizarea de 57 de milioane de euro şi noile rute au dus anul acesta la creşterea numărului de călători.

„Aeroportul Iaşi s-a dezvoltat într-un ritm spectaculos, iar la începutul lunii viitoare vom surprinde un trafic de un milion de pasageri”, spune Elena Troia - purtător de cuvânt Aeroportul Iaşi.

Sunt 5 rute interne și 18 externe.

Din Iaşi puteţi merge către aeroporturi din Belgia, Franţa, Germania, Austria, Spania, Israel sau Cipru. Iar de la anul sunt introduse alte cinci noi curse.

Am luat în discuţie dezvoltarea în continuare a Aeroportului, extinderea platformei, extinderea terminalului”, spune Mitică Rebegea - preşedinte CA Aeroportul Iaşi .

Poveste de succes şi la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia" din Timişoara. În primele 9 luni ale anului, au fost peste 1,2 milioane de pasageri, aşa că extinderea aerogării prinde contur.

„Undeva în 2019 vor începe lucrările. Undeva la o suprafaţă de 10 mii de metri pătraţi la orizontală fluxul de plecări curse externe”, spune Dan Idolu, directorul Aeropotului Internaţional Timişoara.

Zilnic, 4 - 5.000 de pasageri vin pe aeroportul Traian Vuia. Odată extins, numărul acestora va putea ajunge la 8.000.

Şi Clujul motive de mândrie. Peste două milioane de pasageri au tranzitat în acest an aeroportul Avram Iancu. Este o creştere cu 55 la sută faţă de anul trecut.

În prezent, aeroportul are în portofoliu peste 45 de destinații spre 20 de țări.

Printre destinațiile regulate se numără București Otopeni, Londra Luton, Munchen, Milano, Paris și Barcelona. 

La nivel european, în 2016, 972,7 milioane de oameni au mers cu avionul, cu 54,4 milioane mai mulţi ca în 2015. Cel mai mare număr de pasageri aerieni s-au înregistrat în Marea Britanie, aproape 250 de milioane, , iar în Germania, peste 200 de milioane de călători, iar Spania 194 de milioane.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri