Culturi distruse de grindină

Data publicării:
grindina satumare

Natura s-a dezlănțuit, aseară, deasupra comunei Amărăștii de Jos. Un nor a acoperit localitatea, iar din cer au căzut bucăți de gheață. Culturile de grâu, porumb și floarea soarelui sunt compromise.

„Toată zona de aici în jur de 500- 600 de hectare, pe o rază de 15-20 de kilometri nu a rămas absolut nimic în picioare. Cultura de grâu și orz compromisă aproape în totalitate, sută la sută și porumbul și floarea”, a spus inginerul agronom Victor Begu.

„Aveam grâu, porumb și floarea soarelui. Am 20 de hectare calamitate din 40. Nu am asigurare”, a adăugat un fermier păgubit.

A fost prăpăd şi în comuna învecinată, la Amărăştii de Sus. Peste 80% din culturile din curţi au fost distruse.

Deși au trecut aproape 24 de ore de la furtună, urmele încă se mai văd. Pare a fi zăpadă, însa în realitate sunt bucăți de grindină, care se topesc foarte greu pentru că a căzut în cantitate foarte mare.

A distrus tot, tot, tot. Suntem distruşi complet, tot, tot. Muritori de foame, muritori de foame”, a spus o femeie.

„Când am fost în grădină să murim de inimă. Investiție, nu avem pensie, nu avem salariu, suntem vai capul nostru. Recolta nu o avem asigurată”, a adăugat un fermier.

Autoritățile locale vor evalua pagubele și vor trimite datele către Direcția Agricolă Dolj, iar apoi către Guvern. Executivul va decide dacă oamenii vor primi despăgubiri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri