Cum fac detectivii români bani din videochat

Data actualizării: Data publicării:
cafea mana tastatura

Videochatul umple conturile detectivilor particulari. Tot mai mulţi oameni de afaceri străini, păcăliţi de tinerele din România, aplează disperaţi la „spioni privaţi” pentru a-şi recupera banii sau onoarea.

Răzvan Miron lucrează ca detectiv de 15 ani. În ultimul timp are tot mai mulţi clienţi străini. Toţi au aceeaşi problemă: au trimis o avere unor fete de care s-au îndrăgostit pe internet

În topul păgubiţilor este un american care i-a trimis unei tinere din România pe care a cunoscut-o pe videochat jumătate de milion de dolari.

Să verific dacă fata respectivă este singură sau nu. Ea era divorţată în acte, dar doar formal. Ea de fapt divorţase doar ca să îl convingă pe el să trimită mai mulţi bani. Chiar şi pus în faţa dovezilor, clientul tot mai spera, tot mai trimitea bani”, povestește Răzvan Miron, detectiv particular.

De cele mai multe ori, clienţii îşi iau adio şi de la bani, şi de la fata de care s-au îndrăgostit. Iar victime sunt peste tot.

Clienţii detectivilor vin de peste tot din lume

Din ţările dezvoltate, bineînţeles. Persoanele care au bani din America, Suedia, Olanda, Anglia. Sunt cazuri în care detectivii lucrează şi sub acoperire. Sunt angajaţi pe diferite posturi şi văd infiltraţii în companii şi aşa mai departe”, spune Răzvan Miron.

Preţul unei ore de filaj porneşte de la 20 de euro. Nici nu e de mirare că zeci de tineri dau examen anual la Poliţie pentru a obţine atestatul de detectiv.

Nouă candidați s-au prezentat la examen la Poliţia Capitalei. Nu a fost deloc un test uşor şi asta deoarece ei au trebuit să răspundă la întrebări din mai multe legi şi ordonanţe precum Codul Civil şi Codul Penal, Constituţia României, precum şi întrebări din Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului. Vor fi declaraţi promovaţi cei care vor lua cel puţin nota 5”, relatează Maria Moiş, reporter DIGI24.

Munca detectivilor particulari este reglementată de lege. Ei nu au voie să înregistreze audio persoanele pe care le urmăresc şi nu au voie să ancheteze funcţionari publici, diplomaţi sau angajaţi din poliţie şi armată.

Citiți și:  DIN|INTERIOR. Videochatul, o afacere de sute de milioane de euro care ia amploare în România

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri