Cum se plăteşte diurna angajaţilor

Data publicării:
BANI PORTOFEL-3

Fiecare angajat care se deplasează în ţară în interes de serviciu primeşte de la patron o anumită sumă cu care îşi poate deconta cheltuielile de transport, cazare şi masă.

Potrivit unui studiu realizat de Mercury Research, 97% dintre angajaţii care sunt trimişi în deplasare în interes de serviciu nu pleacă din ţară, iar două treimi dintre aceştia călătoresc săptămânal.

În privinţa deplasărilor în afara ţării, 68% dintre angajaţi sunt trimişi de către patronii lor să rezolve probleme de serviciu altundeva decât în România.

Interesant este că opt din zece companii aleg să le dea angajaţilor banii pentru deplasare în mână, iar 75% dintre companii dau doar avansul pentru deplasare, tot în numerar. Plata deplasării prin card nu este însă atât de comună în companii, căci numai jumătate aleg să folosească această modalitate.

Dar sunt şi firme care nu dau angajaţilor banii înainte de a pleca în deplasare. O treime dintre companii mizează pe banii angajaţilor. Aceştia pleacă în deplasare, iar în funcţie de facturile cu care se întorc, compania le decontează cheltuielile.

Nici când vine vorba despre tehnologie, companiile nu sunt receptive, căci 80% dintre acestea aprobă deconturile prin formulare printate, fără să existe un sistem automat care să facă asta.

Când vine vorba despre gestionarea cheltuielilor de călătorie, 27% dintre companii declară că merg pe încrederea angajaţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri