Director de școală notat cu 0,9 de fostul elev

Data publicării:
scoala

Zero virgulă nouă. E nota primită de un profesor de sport din Gorj, de la un fost elev, ajuns între timp primarul comunei. Edilul a făcut parte din comisia care a evaluat candidatura dascălului la funcţia de director al şcolii şi nota extrem de mică i-a spulberat orice şansă de a mai ocupa funcţia. Profesorul bănuieşte că la mijloc sunt motive personale, în condiţile în care alţi membri ai comisiei l-au notat cu nouă şi zece.

Vasile Popescu, director școală Albeni: „Eu am reuşit să fac nici două puncte din două evaluări. Este record național nota 0,9. Nici măcar acel punct din oficiu că te prezinţi...”

Ca să rămână director al şcolii din Albeni, Vasile Popescu a mers în faţa comisiei de evaluare, din care au făcut parte doi profesori, un inspector şcolar şi doi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Notele de 0,9 le-a primit de la edil, care i-a fost elev, şi juristul primăriei, în condiţiile în care ceilalţi membri ai comisiei l-au notat cu 9 şi 10.

Silviu Stan, primar Albeni: „Dacă dânsul se simte umilit, să se simtă umilit, pentru că în momentul când și-a pus dosarul pentru concurs trebuia să se gândească: am făcut ceva în 8 ani de când sunt director sau nu am făcut?”

Directorului i se reproşează, în primul rând, că cei o sută de elevi din Albeni merg la toaletă în curtea şcolii. Profesorii şi părinţii s-au implicat şi ei în dispută.

Părinte: „Avem și noi o toaletă modernă, să le putem arăta copiilor unde să meargă? Sunt foarte nemulțumită în privința domnului director.”

Ramona Lungescu, profesor: „Din punct de vedere al raportului managerial cred că este destul de corect.”

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar admit că e neobişnuit să existe diferenţe atât de mari între notele unui candidat la funcţia de director.

Georgeta Popescu, purtător de cuvânt ISJ Gorj: „Consider că este un viciu de procedură de care au profitat cei interesați.”

Din cauza notelor de 0,9, directorul a pierdut concursul în faţa contracandidatei, învăţătoare la şcoala din Albeni. El nu se împacă însă cu acest deznodământ şi a anunţat că va contesta rezultatul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri