Dispute între reprezentanții gropii de gunoi Chiajna și locuitorii din zonă

Data actualizării: Data publicării:
chiajna

Reprezentanţii gropii de gunoi din Chiajna sunt gata să primească evaluarea Gărzii de mediu. Spun că au pus în practică tot ce le-au cerut autorităţile, acum aproape 60 de zile şi că nu mai sunt probleme. În schimb, oamenii care locuiesc în zonă se plâng, în continuare de mirosul urât.

Locuitorii din sectorul 1 al Capitalei se plâng de mirosul puternic care ar veni de la groapa de gunoi din Chiajna.

„Cel mai des se simte un miros de gunoi fermentat, menajer, chiar şi de grajd, dacă vă e cunoscut mirosul de ouă clocite, permanent se simte şi acesta”, a spus un locuitor. 

Nu sunt doar problemele locuitorilor din sectorul 1 al Bucureştiului, aceleaşi zone sunt reclamate şi de locuitorii din zonele învecinate.

Locuitorii din Chiajna, Chitila, Pajura, Bucureştii Noi şi Militari au trimis cu toţii sesizări la primăriile de care aparţin.

„Oamenii spun că mirosul vine de la groapa de gunoi din vecinătatea Rudeni, care nu este pe teritoriul Chitila, ci pe sectorul 1. Vara a fost mai proeminent din cauza razelor solare, locuitorii spun ca dimineaţa si seara”, a spus purtătoarea de cuvânt a orașului Chitila, Ana Simona Pâslaru.

Cu toate astea, reprezentanţii gropii de gunoi susţin că nu acolo este principala sursă de poluare şi că, după ce Garda de Mediu a fost în control, ei au remediat toate problemele.

„Nu putem face o legătură între mirosurile care se simt întâmplător la diferite ore şi nu continuu. Dacă ar fi de la acest depozit, normal ar fi să miroase continuu”, a declarat președintele IRIDEX, Corneliu.

Au mai rămas câteva zile până la verdictul final. Garda de Mediu se va întoarce în 10 octombrie să vadă dacă depozitul de deşeuri funcţionează acum legal. 21 de probleme au descoperit la ultimul control, iar amenda a fost în valoare de 100 de mii de lei. A patra sancţiune de acest fel, contestată în instanţă, ca şi primele 3, de patronii depozitului de deşeuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri