Drumul spre Rânca a fost redeschis

Data actualizării: Data publicării:
ranca-transalipna

Timp de trei ore nu s-a circulat pe drumul către staţiunea Rânca, dinspre Novaci. Autorităţile au închis şoseaua din cauza viscolului foarte puternic.

ACTUALIZARE: CNAIR a precizat că traficul rutier între localitîțile Novaci și Rânca a fost redeschis începând cu ora 20.15. 

„Începând cu ora 20:15 a fost redeschis traficul rutier pe  DN 67C, km 16+000 – km 34+800, între localitățile Novaci și Rânca. Reiteram faptul ca măsura a fost luată din cauza viscolului puternic (rafale de 80 – 90 km/h) care a determinat vizibilitate foarte redusă, sub 5 metri. Rugăm participanții la trafic să adapteze viteza condițiilor meteo și să respecte semnalizările rutiere și restricțiile instituite temporar. De asemenea, precizam faptul că autovehiculele trebuie echipate pentru circulația in condiții de iarnă”, a transmis CNAIR.


 

Drumul spre stațiune a fost închis după mai multe ore de ninsoare și s-a format un strat de gheață pe șosea. Nu se mai poate urca și nici coborî. 

„Începând cu ora 16.30, circulația rutieră a fost închisă pe DN 67C, km 16+000 – km 34+800, între localitățile Novaci și Rânca. Măsura a fost luată din cauza viscolului puternic (rafale de 80 – 90 km/h) ce determină vizibilitate foarte redusă, sub 5 metri”, a transmis Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

La baza stațiunii este un filtru de poliție și reprezentații celor de la Compania de Drumuri și le explică celor care vor să urce că drumul este închis și îi întorc din drum. 

De asemenea, autoritățile au descoperit opt mașini care erau în drum spre stațiune înainte ca drumul să fie închis și ei sunt conduși acum la Rânca cu un utilaj în față pentru a ajunge în siguranță. 

În stațiune se află 3000 de persoane, care nu pot coborî până când drumul nu se redeschide. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri