Drumuri distruse de ploi şi cutremure

Data publicării:
drum surpat

Kilometri întregi din drumuri importante s-au dezintegrat după ploile din această toamnă. În Vrancea, porţiuni din şosele s-au surpat, încurajate şi de cutremure, în timp ce în Tulcea apele au săpat şanţuri adânci pe carosabil.

În Chiojdeni, judeţul Vrancea, o porţiune din Drumul Naţional 2N a luat-o la vale.

Adrian Tănase, viceprimarul comunei Chiojdeni: „De fiecare dată când plouă, terenul se lasă, chiar dacă noi umplem şi completăm cu balast, iar pleacă la vale...”

La câţiva kilometri distanţă, o altă alunecare de teren a creat probleme pe un drum naţional.

Alexandra Dinu, reporter Digi24: „În această zonă, o bucată din munte a luat-o pur şi simplu la vale şi a blocat unul dintre sensurile de mers ale drumului. Muncitorii lucrează, cu mai multe utilaje, ca să elibereze partea carosabilă.”

Precipitaţiile şi cutremurele din ultimul an au dus la activarea a zece alunecări de teren în judeţul Vrancea.

În Tulcea, ploile abundente au redus kilometri întregi de şosele la stadiul de uliţe.

Paul Greavu, reporter Digi24: „Volumul mare de apă a săpat adevărate şanţuri pe drumurile afectate, iar aici a format o ravenă adâncă de 10 metri care pune în pericol gospodăriile din zonă.”

Localnicii speră ca autorităţile să repare cât mai repede şoselele, pentru a nu rămâne izolaţi. Deocamdată, o comisie de la Prefectura Tulcea a evaluat pagubele şi urmează să întocmească un raport în zilele următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri