După inundaţii, hainele şi fântânile sunt la fel de murdare

Data publicării:
dupa inundatii galati

Viaţa nu mai e la fel pentru sute de oameni din Galaţi ale căror case au fost distruse de apă săptămâna trecută. Sunt copii care nu pot merge la şcoală pentru că au rămas fără haine, iar oamenii trebuie să cumpere tot, chiar şi apă de băut. Inspectorii sanitari i-au sfătuit pe localnici să nu folosescă apa din fântâni pentru că există riscul să se îmbolnăvească.

Laura locuiește în Slobozia Conachi. Are şase copii și niciunul nu a mers la școală pentru că nu au cu ce se îmbrăca, după ce viitura le-a luat totul.

„Aicea sunt niște cărți de clasa a 8 a, dar nu știm dacă sunt toate, le-am luat cu grămada, să le punem să se usuce. Doamna directoare ne-a înțeles, ne-a spus în momentul în care o să mai primiți și o să reușiți să-i îmbrăcați, atuncea să-i trimiteți”, spune femeia.

Inspectorii DSP au împărțit substanțe dezinfectante pentru a curăța curțile, casele și fântânile. Medicii avertizează asupra riscurilor.

Florentina Cara, medic DSP: „Sunt boli care nu se manifestă imediat, sunt boli care se manifestă după o perioadă de incubaţie, după 48, 72 de ore.”

Oamenii sunt sfatuiți să meargă la dispensar pentru a se vaccina antitetanos.

Luminiţa Condurache, asistent medical: „Ne-au adus o sută de doze, am vaccinat deja două persoane. Aşteptăm în continuare la cabinet.”

Peste 4.000 de pompieri rămân în continuare mobilizați în zonele lovite de inundații.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri