Educație culinară în școli și grădinițe

Data publicării:
mancare

Lecţie de alimentaţie sănătoasă în 30 de şcoli şi grădiniţe din Cluj, Mureş, Alba şi Iaşi. Voluntari din mai multe ONG-uri şi-au propus să predea cursuri de educaţie culinară. Îi vor învăţa pe copii cum să se hrănească fără a se îmbolnăvi, dar şi cum să evite risipa de alimente.

De săptămâna viitoare, până în decembrie, 1.600 de copii vor învăţa cum să mănânce sănătos şi care sunt beneficiilor acestui obicei. Primii paşi au fost facuţi deja la Salina Turda.

Copiii învaţă să îmbine aromele şi preparatele.

Marta Pozsonyi, inițiator proiect: Vom avea atelierele de ierburi aromate, de brânzeturi, de paste, bucătărie internaţională Inclusiv. Dispar produsele locale pentru că nu sunt cerute, nu sunt consumate pentru că nu ştim de ce sunt importante şi trebuie să recunoaştem valoare lor.

Despre beneficiile alimentaţiei sănătoase sunt bucuroşi să înveţe şi profesorii.

Cristina Moldovan, profesoară la Colegiul Național "Mihai Viteazu" din Turda: Nu este un optional, dar ne bucurăm că am fost cooptaţi. E accesibilă hrana de tip fast-food. O găseşti la fiecare colț de stradă, la fiecare chioşc.

Vasile Grumaz, medic specialist boli interne: De fapt, noi ne săpăm mormântul cu gura. Este adevărat. Toată lumea cunoaşte fenomenul de obezitate. Obezitatea devine un flagel.

La finalul cursurilor, iniţiatorii proiectului vor scrie şi un manual de bune practici alimentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri