Mama care și-a bătut copilul este medic. Spune că s-a apărat de furia băiatului

Data actualizării: Data publicării:
elev batut

Un copil de 13 ani a fost bătut crunt de propria mamă şi a ajuns la spital pe braţele poliţiştilor, plin de răni şi vânătăi. Femeia s-ar fi înfuriat că băiatul a refuzat să participe la un proiect şcolar, spun şocaţi dascălii. Vecinii spun că nu e prima oară când băiatul este lovit de părintele său. Direcţia pentru Protecţia Copilului a deschis o anchetă, iar mama ar putea fi decăzută din drepturi.

ACTUALIZARE 16:30 Mamei i-au fost suspendate drepturile părinteşti în urma incidentului. Cu toate acestea, băiatul a refuzat protecția autorităților. Citiți detalii aici.

ACTUALIZARE ORA 14:00  Femeia din Tîrgu Jiu care şi-a bătut copilul până l-a băgat în spital află în scurt timp dacă va fi decăzută din drepturi. Instanţa a rămas în pronunţare după ce mama a fost audiată mai bine de o oră.

Ea le-a spus magistraţilor de la Tribunalul Gorj că îi pare rău şi că ea doar s-a apărat în faţa unui acces de furie al băiatului.

Femeia, care este medic la centrul medical al MAI Gorj, nu a vrut să facă până acum vreun comentariu în faţa presei.

Băiatul este deocamdată acasă, în așteptarea deciziei. El a declarat la audieri că cearta dintre el și mama sa a pornit de la faptul că el a refuzat să meargă la un concurs de fizică, iar mama sa l-a obligat și l-a scos cu forța din casă. Băiatul a avut nevoie de șase zile de spitalizare și potrivit raportului medico-legal, a avut zgârieturi în repetate rânduri și urme că ar fi fost strâns de gât.

În fața instanței, mama a declarat că regretă cele întâmplate și a promis că nu se va mai repeta.

Inspectorii de la Protecția Copilului intenționează să facă apel, în cazul în care tribunalul decide că mama poate rămâne alături de copil.

Vecinii spun că mama ar fi început să îşi bată copilul în casă. Acesta a fugit pe uşă, iar în scară l-a prins şi a continuat să dea în el. O vecină a văzut totul şi a sunat la 112.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru violență în familie. Tot ei au și dus copilul la spital.

„După echimozele care s-au observat pe corpul copilului, cu siguranţă a fost un obiect cu o consistenţă suficient de tare care să producă urme. (Reporter: A fost și muscat?) Există o plagă superficială”, a declarat Tiberiu Tătaru, director Spitalul Judeţean Gorj.

Dirigintele elevului are o explicaţie pentru izbucnirea violentă a mamei.

Avea de susținut un proiect și se pare că el nu ar mai fi vrut să participe”, a spus Tudor Stamatescu, dirigintele elevului.

Din fericire, rănile băiatului nu erau grave, așa că medicii l-au lăsat să plece acasă. Vecinii sunt sătui de scandaluri. Spun că femeia și-ar lovi copilul pentru că nu învață suficient. Elevul are, însă, 10 pe linie.

Îl pune să înveţe până noaptea la 11-12 şi-l bate şi noaptea, şi dimineaţa. (Se aud țipete?) Da, se aud”, a povestit unul dintre vecini.

„Eu mi-am dat seama că e şi speriat, aşa, merge aşa... nu-l vezi şi pe el să vorbească cu copiii, să iasă afară”, a adăugat un vecin.

Colegii mei o să-l includă într-un program de consiliere psihologică”, a declarat Corina Drăgan, purtător de cuvânt DGASPC Gorj.

Dacă în urma anchetei inspectorilor sociali se dovedește că femeia își abuzează copilul, ea riscă să fie decazută din drepturi.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri