Elevii care nu au ajuns sâmbătă la școală au primit absențe

Data publicării:
elevi scoala iasi

Pentru elevii din Iaşi, weekendul prelungit de săptămâna trecută a venit la pachet cu o zi de sâmbătă la şcoală. Ieri s-au recuperat cursurile pierdute luni, pe 23 ianuarie, când toată lumea a stat acasă în ajunul sărbătorii Micii Uniri, relatează Digi24.

Sâmbătă, ora 8, zi de şcoală pentru mulţi elevi şi profesori din Iaşi. Trebuie recuperate cursurile de luni, când toată lumea a stat acasă.

Iar profesorii n-au fost nicidecum mai puţin exigenţi - au pus absenţe ca într-o zi obişnuită. Au ţinut totuşi cont de cazurile speciale.

„Foarte puțini (colegi au lipsit - n.r.), doar cei care nu au unde să stea în oraș, care fac naveta și nu au cum să ajungă în timpul weekend-ului”, spune un elev.

Am solicitat diriginților să scrie cazurile copiilor care fac naveta și le este destul de dificil să ajungă”, afirmă Laura Cârstea, director Liceul Economic „Virgil Madgearu” Iași.

O parte sunt navetiști și poate acolo sunt mici probleme în privința acelui abonament care nu prevede zilele de sâmbătă”, spune Elena Largu, profesor Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iași.

Pe profesori nu pare să-i deranjeze că au venit sâmbăta la şcoală.

Psihologii sunt însă sceptici - spun că această schimbare de program îi poate bulversa pe elevi.

„Pleacă dintr-o săptămână plină şi se intră într-o altă săptămână plină. O săptămână lungă, da. Învăţăm sâmbăta, practic este doar duminica liberă, doar duminica pentru teme, de obicei dumunica temele sunt mai consistente, copiii nu mai au timp să se odihnească. Aşa încât multele zile libere nu sunt neapărat un beneficiu”, spune Roxana Mihai – psihoterapeut.

Inspectoratul Școlar a lăsat fiecărei şcoli libertatea de a stabili cum recuperează orele pierdute pe 23 ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri