Elevul de 10 bătut de mamă va fi dat în grija tatălui

Data publicării:
elev batut

Băiatul premiant în vârstă de 13 ani, din Târgu Jiu, bătut de mamă pentru că nu a vrut să meargă la un concurs şcolar, va ajunge în grija tatălui. Părinţii lui nu locuiesc împreună, iar Protecţia Copilului nu vrea să îl mai lase pe elev lângă mamă. Aşa că tatăl se va muta, pentru o vreme, la Târgu Jiu.

Părinții elevului au fost astăzi la Direcția pentru Protecția Copilului, unde tatăl a dat o declarație în scris prin care și-a luat angajamentul că va avea grijă de fiul său, că-i va asigura o educație corectă. 

Cei doi au drepturile părintești suspendate până mâine, când vor expira cele cinci zile de plasament de urgență. Este o măsură pe care ci de la Protecția Copilului au obținut-o în instanță, dar care nu a fost pusă în aplicare pentru că băiatul a refuzat să plece de lângă mama lui.

Pe numele mamei agresoare a fost deschis un dosar penal pentru violenţă în familie. Cum femeia e medic la Centrul Judeţean al Ministerului de Interne, a fost anunţată de eveniment şi conducerea centrală, iar în funcţie de rezultatul anchetei poliţiei, ea ar putea fi sancţionată şi la serviciu.

La audierile de săptămâna trecută, femeia le-a spus magistraţilor de la Tribunalul Gorj că îi pare rău şi că ea doar s-a apărat în faţa unui acces de furie al băiatului.

Ea nu a vrut să facă până acum vreun comentariu în faţa presei.

Băiatul a declarat la audieri că cearta dintre el și mama sa a pornit de la faptul că el a refuzat să meargă la un concurs de fizică, iar mama sa l-a obligat și l-a scos cu forța din casă. Băiatul a avut nevoie de șase zile de spitalizare și potrivit raportului medico-legal, a avut zgârieturi în repetate rânduri și urme că ar fi fost strâns de gât.

Vecinii spun că mama ar fi început să îşi bată copilul în casă. Acesta a fugit pe uşă, iar în scară l-a prins şi a continuat să dea în el. O vecină a văzut totul şi a sunat la 112.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru violență în familie. Tot ei au și dus copilul la spital.

După echimozele care s-au observat pe corpul copilului, cu siguranţă a fost un obiect cu o consistenţă suficient de tare care să producă urme. (Reporter: A fost și mușcat?) Există o plagă superficială”, a declarat Tiberiu Tătaru, director Spitalul Judeţean Gorj.

Dirigintele elevului are o explicaţie pentru izbucnirea violentă a mamei.

Avea de susținut un proiect și se pare că el nu ar mai fi vrut să participe”, a spus Tudor Stamatescu, dirigintele elevului.

Vecinii spun că femeia și-ar lovi copilul pentru că nu învață suficient. Elevul are, însă, 10 pe linie.

Îl pune să înveţe până noaptea la 11-12 şi-l bate şi noaptea, şi dimineaţa. (Se aud țipete?) Da, se aud”, a povestit unul dintre vecini.

Eu mi-am dat seama că e şi speriat, aşa, merge aşa... nu-l vezi şi pe el să vorbească cu copiii, să iasă afară”, a adăugat un vecin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri