Etnobotanice de vânzare într-un magazin ANAF

Data actualizării: Data publicării:
logo anaf crop

Un magazin ANAF din Târgu Jiu a scos la vânzare, la finalul acestui an, pliculeţe cu etnobotanice. Drogurile au fost confiscate în urmă cu cinci ani, pe când legea nu interzicea comercializarea lor. Între timp, vânzarea este ilegală. Procurorii DIICOT au deschis o anchetă pentru a afla cum a ajuns marfa la vânzare în magazinul statului.

Procurorii DIICOT au descins la magazinul ANAF din Târgu Jiu în Ajunul Crăciunului. Au găsit aproape o mie de pliculeţe care ar conţine droguri uşoare.

Carla Tănasie, reporter Digi24: „Aici, la magazinul ANAF, din Târgu Jiu, un singur pliculeţ se vindea cu numai 25 de bani, în condiţiile în care pe piaţa neagră preţurile sunt cuprinse între 25 şi 30 de lei.”

Reprezentanţii ANAF Gorj au o explicaţie: pliculeţele au fost confiscate şi scoase la vânzare în 2011, când legea era mai permisivă

Luminiţa Penciu, purtătoarea de cuvânt a ANAF Gorj: „Aceste pliculeţe au fost expertizate de Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor Bucureşti din cadrul DIICOT. Din raportul tehnico ştiinţific a rezultat că substanţele nu se încadrează în categoria substanţelor stupefiante. Având în vedere informaţiile apărute, pliculeţele au fost retrase de la vânzare.”

Procurorii vor să afle cum au ajuns etnobotanicele pe raft.

Vasile Udroiu, procuror la DIICOT Gorj: „S-a început urmărirea penală pentru două fapte, atât pentru trafic de droguri, cât şi pentru operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea acţiuni psihoactive.”

Cei care vor fi găsiţi vinovaţi pentru punerea în vânzare a etnobotanicelor ar putea sta în spatele gratiilor chiar şi 15 ani.


 

Verificările demarate în prezent vor demonstra dacă a fost vorba de o greșeală, sau nu.

O comisie din cadrul Biroului Vamal a decis ca aproape o mie de pliculețe cu substanțe etnobotanice să fie scoase la vânzare în magazinul ANAF din Târgu Jiu, fără să se verifice faptul că legislația, între timp, din 2011 de când pliculețele au fost confiscate, a fost actualizată și în prezent nu mai permite comercializarea acestor substanțe.

Cei de la ANAF spun că scoaterea la vânzare s-a bazat pe un raport din 2011, atunci când substanțele respective nici măcar nu erau încadrate ca „etnobotanice”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri