Familia Regală a primit colindătorii la Săvârşin

Data actualizării: Data publicării:
dubasi la savarsin

În Ajun de Crăciun, sute de oameni au colindat familia regală a României, la Castelul Săvârşin. Nu au lipsit dubaşii, care, an de an, bat la poarta reşedinţei regale. Vestitorii Naşterii Domnului au fost întâmpinaţi de principesele Margareta şi Maria şi de Principele Radu.

Nu este ajun de Crăciun la Castelul de la Săvârşit fără ca dubaşii să colinde Familia Regală. Sunt cei mai cunoscuţi din vestul ţării şi preferaţii Regelului Mihai. În acest an a lipsit, însă, Majestatea Sa, care se află în Elveţia. Dubaşii au fost întâmpinaţi de Principesa Margareta şi sora sa, Principesa Maria, şi de Principele Radu. Pentru acest moment, colindătorii s-au pregătit intens.

„Cu o lună înainte de a intra în post, toţi dubaşii se strâng, împreună cu şeful, capelul, cum îi zice, şi începem a repeta toate colindele, bătăile pe dube, jocurile care se fac şi toate tradiţiile acestea păstrate din străbuni. Este un simbol pentru noi să colindăm Familia Regală, este o onoare în acelaşi timp”, spune un dubaș.

„Mă bucur că sunt mult mai numeroşi anul acesta, anul trecut mi-a fost puţin teamă că se diminuează. Au fost preferaţii Regelui Mihai. (Mai întreabă de ei?) Tot timpul, şi sperăm că a făcut cineva un mic filmuleţ şi acum când mergem în Elveţia în două zile, să ducem un filmuleţ de dubaşi”, a spus Principesa Margareta.

Au fost sute de colindători din zonă. Aceștia au fost răsplătiţi de membrii Familiei Regale cu ceai cald, cozonac şi fotografii cu Regele Mihai.

Sursa: Digi24 TV

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri