Fără apă potabilă într-un sat din Timiș. Localnic: Apa e verde

Data publicării:
apa nepotabila timis

Ploaia nu a afectat numai casele și culturile oamenilor din Sânmihaiu German, ci și singura fântână din sat, de la care locuitorii luau apa de băut. Hidroforul pompei s-a ars după ultimele ploi, iar cel vechi, care a fost pus în funcțiune, aduce pe conductă apă tulbure şi cu miros neplăcut.

Iată ce spun localnicii:

„Se-nverzește, după 2-3 zile îi gata, îi verde, nici nu poți să o folosești. Nu avem (n.r. - altă sursă de apă )”.

„Alții sunt foarte săraci și nu au posibilitatea să foreze și o iau oamenii și o beau”.

Primarul susține că apa de la fântână este potabilă. Asta deşi nu are, deocamdată, o confirmare de la Direcţia de Sănătate Publică.

Urmează să facem probe, am și vorbit la Direcția de Sănătate Publică să ridicăm eprubetele sterile, să facem probe la ape să vedem calitatea apei”, declară Viorel Mărcuți, primarul comunei Sânmihaiu Român.

Reprezentanţii DSP îl contrazic însă pe edilul din Sânmihaiu Român.

Nu avem de la Sânmihaiu German, nu există nici o solicitare pentru verificare, reverificare a unui foraj nou de apă. Din informațiile noastre este un foraj vechi în curtea școlii pentru care noi am făcut recomandări încă de la sfârșitul anului trecut ca apa să nu fie consumată deoarece la momentul respectiv, din analize reieșea clar că apa este nepotabilă”, afrimă Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Nu este singura problemă cu care se confruntă locuitorii din Sânmihaiu German. Pentru că nu există canalizare sau şanţuri, apa încă băltește în curți, la aproape o săptămână de la ultima ploaie.

Problema apei potabile în Sâmnihaiu German este aceeaşi la fiecare ploaie, de ani buni. Asta şi din cauza poziţiei geografice a satului. Dar nici autorităţile nu au făcut vreodată ceva să schimbe situaţia. Singurul proiect de introducere a apei în sistem centralizat are ca termen anul 2018.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri