Fata „terorizată” de „Balena Albastră”, acuzată că a înscenat totul pentru a primi un telefon nou

Data actualizării: Data publicării:
fata

Invenţie teribilă pentru a obține un telefon nou. Poliţiştii din Timişoara au stabilit că adolescenta care a povestit la Digi24 cum era terorizată de jocul „Balena Albastră” a minţit. A recurs la acest gest, spun oamenii legii, să îşi sperie părinţii şi să-i convingă că actualul aparat este compromis și trebuie să îi cumpere un telefon nou, mai performant.

În urma difuzării materialului la Digi24, polițiștii de la Crimă Organizată s-au autosesizat și au făcut verificări în acest caz.

Oamenii legi au verificat telefonul mobil al tinerei care a susținut că a intrat în jocul „Balena Albastră”. După mai multe verificări, anchetatorii au stabilit că fata ar fi instalat pe dispozitiv o aplicaţie care generează un istoric fals al apelurilor și mesajelor primite.

Polițiștii au stat de vorbă cu mama copilei și cu fata în vârstă de 13 ani, însă aceasta nu a vrut să recunoscă nimic. Mama ei s-a declarat surprinsă de concluziile polițiștilor.

Balena Albastră” este un joc online lansat în Rusia şi din cauza căruia peste 130 de adolescenţi s-ar fi sinucis.

În urmă cu mai multe zile, trei tineri din Chişinău au murit după ce s-au aruncat în gol. Doi dintre ei, în vârstă de 15 şi 16 ani, au sărit de pe o clădire cu 18 etaje, iar autorităţile ar fi găsit dovezi pe paginile lor de socializare că ar fi participat la jocul „Balena Albastră”, potrivit Unimedia. Cel de-al treilea tânăr s-a aruncat de pe o clădire cu 14 etaje.

Jocul impune celor care îl practică să îndeplinească mai multe provocări, care pot ajunge până la a se arunca de pe acoperişuri.

Vineri, cinci elevi de la o şcoală generală din municipiul Iaşi au ajuns la spital, după ce au leşinat în timp ce jucau, într-o pauză, un joc ce presupunea să îşi ţină respiraţia. Surse din rândul medicilor spun că elevii ar fi pus în practică o variantă a jocului „Balena Albastră”, în timp ce surse din Poliţie, care a deschis o anchetă în acest caz, afirmă că ar fi vorba doar despre o idee lansată de unul dintre copii.

După verificările făcute la Timișoara, reprezentanții Poliției au trimis un comunicat pe care îl redăm integral, mai jos:

PRECIZĂRI

Referitor la articolul publicat la data de 18 martie a.c., pe site-ul DIGI 24, „EXCLUSIV | Mărturia unei fete care a vrut să intre în jocul care împinge copiii spre tragedie”, ce relatează povestea unei minore care ar fi fost amenințată și șantajată, prin intermediul telefonului mobil, de către administratorii unui joc online, facem următoarele precizări:

La data de 19 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, în urma publicării articolului mai sus menționat, s-au sesizat și au demarat verificări pentru a stabilii circumstanțele producerii incidentului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că incidentul nu a avut loc, minora simulând întreaga întâmplare cu scopul de a-și convinge părinții să-i achiziționeze un alt telefon mobil.

Compartimentul Relaţii Publice”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri