Filmul crimei de la metrou. Ce spun anchetatorii despre principala suspectă

Data actualizării: Data publicării:
captura suspecta femeie impinsa la metrou 121217

Incident şocant în metroul bucureştean. O tânără de 25 de ani a murit după ce a fost împinsă în faţa unui tren, în staţia Dristor 1. Autoarea cumplitei fapte, o femeie de 36 de ani, a fost prinsă la câteva ore de la atac, iar judecătorii au plasat-o în arest preventiv pentru 30 de zile. Este cercetată şi pentru tentativă de omor, după ce, ieri după-amiază, încercase să ucidă o altă tânără, în acelaşi fel. A vrut să o împingă în faţa unui tren, în altă staţie, dar fata a reuşit să se ferească. Speriată, victima s-a dus la poliţie, dar a ajuns acolo prea târziu ca oamenii legii să mai poată face ceva pentru a salva viaţa celei de-a doua ţinte a atacatoarei.

O faţă împietrită aşa, fără nicio expresie... nu a pledat convingător în favoarea ei. Din contră”, spune Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

La aproape zece ore de la oribila crimă de la metrou, principala suspectă a ajuns în arest. Alarma s-a dat în Bucureşti imediat după ora 20:00, când un apel la 112 anunţa că o femeie a căzut pe şine în staţia Dristor 1. Camerele de supraveghere au surprins exact ce s-a întâmplat:

A pândit momentul în care victima sa, care aştepta trenul la marginea peronului, nu era atentă. A împins-o în faţa metroului care se apropia de staţie. Când tânăra a încercat să se salveze şi să revină pe peron, femeia a lovit-o cu piciorul în cap. Totul a durat zece secunde, dupa care suspecta s-a facut nevăzută”, relatează Cristi Popa, reporter Digi24.

Echipajele de salvare nu au mai putut face nimic pentru victimă. Poliţiştii au început căutările, dând publicităţii fotografii ale principalei suspecte.

În paralel, a început şi cercetarea la faţa locului, accesul în staţia de metrou fiind restricţionat. După patru ore de la crimă, femeia a fost găsită de un echipaj al Poliţiei Transporturi, în zona Unirii.

Polițist de la Brigada Transporturi: „Am procedat la interceptarea acesteia, la legitimare, moment în care aceasta a ţinut morţiş să-şi sune avocatul, fără ca ea să fie acuzată. A luat telefonul în mână. A apelat anumite numere, nu ştiu, că nu îi răspundea nimeni”.

Agenţii au povestit că, încă de la identificare, femeia dădea semne de instabilitate psihică.

Polițist de la Brigada Transporturi: „Iniţial a refuzat să ne însoţească la sediul poliţiei, după care a înţeles că suntem poliţişti, ne-a însoţit. A avut o reacţie ostilă în momentul în care am încercat să o băgăm în autovehicul. A devenit agitată şi i-am imobilizat mâinile să nu atace vreunul dintre colegii noştri.”

Informaţiile strânse de anchetatori arată că suspecta a lucrat până în 2015, vreme de şapte ani, în Spania. Familia susţine că atunci ar fi suferit o depresie puternică şi a fost internată la psihiatrie pentru două săptămâni. După externare, a revenit în ţară.

Trebuie internată, supravegheată, tratamentul se ia foarte mult timp, de o depresie nu se scapă după două săptămâni. Nu ştiu dacă ea a mai luat medicamentele, nimeni nu o supraveghea, nimeni nu mai avea grijă de ea. Ea a ieşit în lumea largă, problemele ei nu au fost rezolvate, au reapărut, ea a venit în ţară şi uitaţi ce a făcut”, adaugă Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

Familia suspectei locuieşte în Craiova, însă femeia nu şi-a mai vizitat de mult timp rudele. Mai mult, îşi acuzase mama şi fratele de agresiune, într-o plângere trimisă poliţiei, pe care, însă, nu şi-a mai susţinut-o.

Nu ştiam că are o fată. E prima dată când aud. Ştiam că are un băiat, om serios, lucrează în cadrul Armatei. Băiat cuminte, la locul lui, vine pe aici prin vizită. Dar nu ştiam că are o fată”, spune un vecin.

Printr-o macabră ironie a sorţii, tot din Dolj e şi fata care a murit. Alina avea 25 de ani. A dat sărăcia din Ostroveni, satul natal, pe un loc de muncă în Bucureşti. Vestea tragediei a îndoliat tot satul.

„Cum să fie, un copil excepţional! Nu mai există pe lumea asta un copil ca ea!”, povestește o vecină.

„Asta e viaţa, mergem înainte, ne pare rău de nici nu ştim de capul nostru!”, spune un vecin.

Prima victimă a suspectei, cea care a reuşit să scape, are 20 de ani şi este din Bucureşti.

VIDEO. Momentul în care este împinsă tânăra de 25 de ani în fața metroului

Ce scria pe Facebook femeia care a ucis o tânără la metrou: îl acuza pe fratele ei de abuz sexual

Povestea tristă a tinerei ucise la metrou. Tatăl adoptiv al fetei: „Nu pot da vina pe femeia care a împins-o”

Eugen Tomac (PMP): Tânăra ucisă la staţia Dristor era colega noastră

Prima ipoteză a anchetatorilor în cazul crimei de la metrou. Suspecta, cercetată pentru omor şi tentativă de omor

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri