Granița cu Serbia, întărită de jandarmi

Data publicării:
jandarmi

Graniţa României cu Serbia a fost întărită cu jandarmi. Ca să poată face faţă numărului tot mai mare de migranţi care încearcă să forţeze frontiera de stat, efectivele de pază au fost mărite cu jandarmi de la Brigada Mobilă din Craiova, relatează Digi24.

Au fost nu mai puţin de 800 de oameni care au încercat să intre ilegal în ţară doar în primele trei luni ale acestui an, faţă de o mie, în tot anul trecut. Autoritățile au decis să întărească paza frontierelor din Timiş şi Caraş-Severin.

Căpitanul Teodor Popa este de nouă ani la Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova. E a treia oară când ajunge pe frontiera de vest. Până acum a luptat cu contrabandiştii de ţigări. Acum, e şeful detaşamentului care prinde refugiaţi.

Oarecum ne aşteptăm să fie forţată mai mult frontiera, dar noi suntem pregătiţi şi o să facem faţă oricărui val de migranţi care vor fi la frontieră. Bineînţeles că plecăm cu dotări speciale. Avem camere de termoviziune, avem avem aparatură şi tehnică din dotare care care ne ajută în misiuni foarte bine”, spune cpt. Teodor Popa, comandantul misiunii.

Au fost depistate persoane care au încercat să facă mai multe treceri ilegale cu țigări de contrabandă”, adaugă plt. Maj. Silviu Calotă.

Situaţia în teren o cunoaştem. Acum problema de incertitudine rămâne afluxul de migranţi şi modalităţile lor de a penetra frontiera”, spune plt. Adj. Cristi Ciurel, jandarm.

Graniţa de vest a României va fi protejată şi cu ajutorul jandarmilor din Târgu Mureș.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri