Haine de firmă în loc de echipamente de protecţie pentru muncitori, cumpărate din bugetul Primăriei Tecuci

Data publicării:
adidasi

Îmbrăcăminte şi încălţăminte Lacoste, Adidas şi Puma la primăria din Tecuci, în loc de echipamente de protecţie pentru muncitori. Fostul viceprimar este acuzat de noua conducere a oraşului că şi-a cumpărat haine de firmă cu bani din buget şi a încercat să acopere ilegalitatea cu documente. Omul neagă tot, dar actualul primar îl ameninţă cu plângerea penală.

În documentele Primăriei Tecuci erau trecute 19 seturi de echipament de protecţie în valoare de 5.168 de lei. Controlul a descoperit că toate codurile de produs corespundeau unor haine de firmă.

Cătălin Hurdubae, primarul municipiului Tecuci: „Adidas vestă, pantofi Lacoste, Nike jachetă, Adidas pantof, Nike pantof, Puma lachetă, geacă Diesel, trei perechi de jeans. Haine de firmă pentru şantierele deschise în urma proiectelor implementate de fostul primar”.

În judeţul Galaţi hainele produse de firme de lux sunt greu de găsit pentru că magazinele care le comercializează sunt puţine. Soluţia rămâne achiziţia online. Pe site-urile româneşti o pereche de pantofi de firmă costă între 300 şi 700 de lei iar pantalonii se vând între preţuri de la 200 la 600 de lei.

Actualul primar îl ameninţă acum pe fostul viceprimar cu plângerea penală.

Cătălin Hurdubae, primarul municipiului Tecuci: „Mi se pare un lucru destul de grav, o jignire adusă la adresa populaţiei din Tecuci şi o cheltuire total nejustificată a banului public”.

Cel acuzat lucrează în continuare tot la primărie. Este consilier, dar deocamdată...în concediu medical. Oricum, neagă tot.

Dănuţ Radovei, fostul viceprimar al oraşului Tecuci: „Au fost achiziţionate echipamente de protecţie”.

Reporter: „Nu ştiţi nimic despre acele haine de firmă?”.

Dănuț Radovei: „Nu ştiu”.

Fostul viceprimar s-a ales şi cu o plângere penală după ce ar fi folosit cardul primăriei pentru a-şi alimenta cu benzină maşina personală.

Tot la Tecuci, fostul primar făcuse planuri să îşi redecoreze cabinetul. A cumpărat un birou de 38.000 de lei şi jaluzele de 55.000 de lei, dar nu a mai fost ales, aşa că acum acestea vor fi scoase la licitaţie pentru ca municipalitatea să îşi recupereze banii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri