Haos la metrou | Soluțiile găsite de Metrorex

Data actualizării: Data publicării:
aglomeratie metrou Piata Victoriei 271016 (1)

Aglomeraţia de la metrou a devenit deja o obişnuinţă, mai ales dimineaţa şi seara. Telespectatorii DIGI24 ne-au trasmis poze şi filmuleţe cu îmbulzeala de pe peroane, din pasaje şi chiar de pe scările de acces din diferite staţii.

Ieri dimineaţă, peroanele de la Victoriei şi Unirii au fost arhipline, iar în pasajele care fac accesul spre magistrale a fost o aglomeraţie de nedescris. Traficul ar fi fost dat peste cap din cauza unei defecţiuni la o garnitură de tren, spun reprezentanţii Metrorex. În plus, aglomeraţia ar fi fost legată şi de faptul că ieri s-a sărbătorit Sfântul Dumitru şi mulţi bucureşteni au dorit să ajungă la Mitropolie.

Săptămâna trecută, bucureştenii s-au lovit de aceaşi problemă în staţiile de la Victoriei, Unirii şi Romană. Trei femei au leşinat şi au avut nevoie de intervenţia SMURD. Reprezentanţii Metrorex au spus atunci că întărzierile au venit ca urmare a faptului că trenurile nu pleacă din staţie până nu se acordă primul ajutor celor care au nevoie.

Spre seară, în aceaşi zi, aceaşi aglomeraţie la metrou. La staţia Piaţa Unirii, oamenii care se întorceau de la serviciu au trebuit să se înghesuie în pasajul care face legătură între cele două magistrale.

Metrorex a făcut publice soluțiile găsite pentru fluidizarea traficului. În primul rând, este nevoie de suplimentarea numărului de trenuri, în special la orele de vârf. De asemenea, este necesară și suplimentarea echipelor de conductori la capetele de magistrale pentru a nu se mai pierde timp. Și realizarea unor grafice de circulaţie pentru a evita sosirea simultană a trenurilor în staţiile aglomerate face parte dintre măsurile necesare.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire puteţi lua legătura cu noi pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteţi contacta şi telefonic, sau ne puteţi trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugam sa precizaţi numele şi locul din care le transmiteţi.

Citiți și: Salariile angajaților Metrorex

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri