Klaus Iohannis, prezent la cea mai mare întâlnire a sașilor: "Sunteţi acasă"

Data actualizării: Data publicării:
iohannis sasi FB 1

Klaus Iohannis le-a reamintit saşilor că Transilvania e ţara lor şi le-a cerut să nu uite că de aici au plecat. Preşedintele a participat sâmbătă la Sibiu la cea mai mare întâlnire a saşilor de după Revoluţie. 

Aproape 1.500 de saşi au admirat parada porturilor tradiționale la care au participat formaţii de muzică şi dansuri din 70 de localităţi transilvănene.

iohannis sasi FB 1
iohannis sasi FB 1

Galerie FOTO

Saşi care s-au născut în România dar au plecat peste hotare încă din timpul regimului comunist şi-au adus acum cu ei copiii.

Pentru mine este prima dată când vin aici și am fost foarte emoționată să vin pentru că am auzit o groază de povești de la părinții mei”, spune o tânără.

Parada s-a sfârşit în Piaţa Mare din Sibiu, iar preşedintele Klaus Iohannis a avut un mesaj pentru cei plecaţi de multă vreme din ţară.

Acum 900 de ani strămoşii voştri au găsit în Transilvania oportunitatea unei vieţi în credinţa lui Dumnezeu şi în libertate, lucrându-şi pământul şi luptând pentru păstrarea libertăţii (...) Acum o sută de ani, alături de majoritatea românească, saşii din Transilvania au văzut în România Marii Uniri spaţiul libertăţii promise înaintaşilor lor. La un secol de la acel moment, că avem şansa să oferim noilor generaţii argumente şi fapte pentru ca România Centenarului să fie redescoperită drept loc al oportunităţii şi prosperităţii”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

"Avem şansa să oferim noilor generaţii argumente şi fapte pentru ca România Centenarului să fie redescoperită drept loc al oportunităţii şi prosperităţii. Vă invit să vă alăturaţi acestui proiect al libertăţii şi toleranţei, unde dumneavoastră, saşii din Transilvania, indiferent de unde aţi venit astăzi la Sibiu, sunteţi acasă!", a conchis preşedintele.

Întâlnirea saşilor din Sibiu se va termina duminică seară, iar de săptămănâna viitoare vor fi organizate evenimente cu specific săsesc în 60 de localităţi transilvănene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri