Lege împotriva risipei de alimente

Data publicării:
Retailing Comes To Russia
Foto: Gulliver/ GettyImages

Marile magazine vor fi obligate să doneze produsele alimentare al căror termen de garanţie se apropie de expirare, potrivit unei legi adoptate de Parlament. Practic, legea îşi propune să limiteze risipa de alimente şi, în acelaşi timp, să dea o mână de ajutor celor care au dificultăţi în asigurarea hranei. Produsele vor fi donate spitalelor, orfelinatelor si caminelor de bătrâni.

Legea se aplică magazinelor cu o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi şi va intra în vigoare la şase luni după publicarea în Monitorul Oficial. În acest moment, produsele care expiră în magazine sunt distruse. Producătorii din industri alimentară ameninţă că noua reglementare va creşte preţurile produselor din magazine.

Mihai Vişan, director executiv Romalimenta: „Marile magazine, în loc să vândă în ultimele zile, poate să reducă preţurile la 50%, 30%, 20%, vor trebui să le dea pur şi simplu. Este o pierdere faţă de ceea ce era până acum. Trebuie să fim realişti că orice pierde o afacere cumva se va reflecta în costuri şi deci în preţuri.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri