Localități din Prahova, de trei zile fără apă

Data publicării:
Price of Water Set To Rise
LONDON - AUGUST 11: A glass of water is filled at a kitchen tap on August 11, 2008 in London, England. Thames Water bills are expected to have an annual rise of 3 percent more than inflation as water companies submit predicted finance plans for 2010 to 2015. (Photo by Cate Gillon/Getty Images)

De trei zile, peste 18.000 de oameni din județul Prahova stau fără apă. Din cauza unei defecțiuni, orașele Plopeni și Băicoi, dar și câteva comune din apropiere sunt afectate. Avaria a apărut după ce o magistrala de apă care trece prin zonă s-a spart.

Problema este una majoră din cauza dimensiunii mari a conductei, un metru diametru. Nu poate fi înlocuită, ci doar montată una mai îngustă prin interiorul celei vechi. Oamenii lucrează la foc continuu, iar autoritățile speră ca sâmbătă să fie umplută instalația.

Avaria a apărut din cauza reţelei vechi, care este făcută în anii '70. Cei mai afectați sunt locuitorii din Băicoi. Două cartiere ale orașului nu au apă, iar alimentarea se face cu cisterne puse la dispoziție de ISU Prahova.

La Plopeni este o situație asemănătoare. Tot orașul este afectat însă primăria dispune de un rezervor propriu pentru situații de urgență care a fost pus în funcțiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri