Localitățile cu apă gălbuie, acrișoară și urât mirositoare la robinet

Data publicării:
apa robinet

Paşte cu apă nepotabila, în judeţul Ilfov. Peste 22.000 de oameni din localitățile Berceni, Snagov şi 1 Decembrie au la robinet apă cu amoniu, mangan şi nitraţi peste limitele admise. Cei care îşi permit, cumpără apă plată. Ceilalţi, însă, o fierb, aşa gălbuie, acrişoară şi urât mirositoare cum este, şi o consumă ca atare. Iar Direcția de Sănătate Publică menține alerta emisă pentru cele trei localități.

În Berceni, cei 4.000 de oameni sunt otrăviţi lent cu cea mai poluată apă din judeţul Ilfov. Conform Direcţiei de Sănătate concentraţia de amoniu şi de mangan depăşeşte limita maximă admisă.

Singurele avertismente publice emise de DSP Ilfov se găsesc în Berceni doar pe ferestrele sau pe uşile magazinelor alimentare. Amoniul pune în pericol şi sănătatea celor aproximativ 10 mii de cetăţeni din comuna 1 Decembrie.

Nu e bună. Miroase foarte tare a clor şi e uşor gălbuie. Deci nu are proprietăţile care ar trebui”, spune un bărbat.

Conform buletinului informativ emis de DSP Ilfov, concentraţia de amoniu din apa care ajunge la robinetele populaţiei din comuna 1 Decembrie, depăşeşte de peste 12 ori normele maxime admise. Oficialii societăţii de distribuţie susţin că problema este temporară.

Amoniu în perioada primăverii este crescut cu 50 % faţă de februarie. Cred că nu era cazul să intrăm într-o panică atât de mare”, afirmă Florian Bone, şeful sucursalei de distribuţie a apei.

Oficial, apa este declarată periculoasă şi în localitatea Snagov. Problema o constituie concentraţia de nitraţi, care este aproape dublă. Există totuşi şi o veste bună: dacă joi pe lista neagră a DSP Ilfov erau 12 localităţi cu apă nepotabilă, acum au rămas trei.

Localităţile în care nu ar mai fi probleme sunt Dărăşti, Corbeanca , Periş, Ciorogârla, Bragadiru, Cornetu, Pantelimon, Baloteşti şi Afumaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri