VIDEO. Mașini distruse de o avarie la sistemul termic din Craiova

Data actualizării: Data publicării:
conducta sparta craiova

O conductă care transporta apă caldă către un punct termic din cartierul 1 Mai din Craiova s-a spart, duminică, și mai multe autoturisme din zonă au fost avariate de apa fierbinte. Jetul de apă a atins, din cauza presiunii, aproximativ zece metri înălţime. 

Mai multe autoturisme au rămas fără parbize după fisurarea conductei de apă caldă.  

 Aceasta este o nouă avarie la reţeaua de distribuţie a agentului termic din Craiova a apărut, care a apărut duminică la prânz, în cartierul 1 Mai, după ce, dimineaţă, zeci de mii de locuitori ai Craiovei au rămas fără apă caldă şi căldură din cauza unei avarii la un cazan ce aparţine Sucursalei Energetice II Craiova. „Din cauza diferenţelor de temperatură, magistrala fiind goală până la ora prânzului, apoi umplută cu apă fierbinte, a cedat presiunii şi s-a spart. Cei de la Complexul Energetic au intervenit imediat, a fost oprită apa. Au fost avariate câteva autoturisme. Cei de la CEO se vor ocupa şi de colectarea apei care a umplut parcarea după spargerea magistralei”, a declarat Mihai Genoiu, primarul interimar al Craiovei, citat de News.ro.

 

Și fostul edil al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a făcut precizări pe Facebook în legătură cu problema cu care se confruntă locuitorii Craiovei, ținând să-i anunțe că ministrul energiei a trimis un secretar de stat să rezolve situația și să se asigure că nu se mai întâmplă în această iarnă:

„Avaria (inițială - n.r.) a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar de atunci se funcţionează cu două cazane mai mici, care furnizează agent termic la o temperatură de 40-50 grade, faţă de 105 grade cât este normal. La ora 10, s-a repornit cazanul care a avut defecţiunea şi sperăm ca la ora 17 să funcţioneze la capacitate maximă. Domnul ministru al Energiei, Toma Petcu, a dispus deplasarea urgentă la Craiova a secretarului de stat Doru Vişan pentru a lua măsurile necesare astfel încât un asemenea eveniment nedorit să nu se mai întâmple în aceasta iarnă. În acelaşi timp, primarul interimar Mihai Genoiu urmăreşte ca remedierea avariilor de la CET 2 să se facă în regim de urgenţă”, a precizat, pe Facebook, fostul primar al Craiovei Lia Olguţa Vasilescu, în prezent ministru al muncii şi solidarităţii sociale.


 

Jumătate din locuitorii oraşului Craiova nu au apă caldă şi căldură încă de dimineaţă. Este vorba despre cei 150.000 de oameni racordaţi la sistemul centralizat.

Problema a apărut din cauza unei avarii majore apărute la CET Craiova, care aparține de Complextul Energetic Oltenia. 

Avaria a avut loc în cursul nopţii, dar oamenii au simțit efectele abia spre dimineață. 

Nu sunt afectaţi craiovenii care s-au debranşat de la sistemul termic şi cei care locuiesc la case.

Autoritățile promit că defecțiunea va fi remediată până la ora 19:00, când va fi reluată furnizarea căldurii și a apei calde.  La Craiova erau, duminică, minus 8 grade. 

Nu este pentru prima dată când se întâmplă o avarie la sistemul centralizat de termoficare de la Craiova. Săptămâna trecută, un cartier întreg a rămas fără apă și căldură timp de două zile. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri