Locul unde deja au fost montate luminițele de Sărbători

Data actualizării: Data publicării:
luminte

Mai sunt mai bine de două luni până la Sărbători, dar autorităţile din Suceava au început pregătirile pentru iarnă. Angajaţii primăriei montează deja ornamentele stradale.

Se lucrează de zor pe străzile din Suceava. Angajații primăriei montează noapte de noapte ornamentele pentru sărbători.

Grigore Mănăstirean, reprezentant domeniul public Primăria Municipiului Suceava: „Începând de la Maraton până la Universitate avem 25 de bucăți după care începem pe bulevardul central, de la semafor de la primărie spre Mirăuți, la vale. Banere din astea cum le numim noi între stâlpi, după aia urmează de pus pe stâlpi niște lire care-s deosebit de frumoase și alea și puserăm ca toată lucrarea... în jurul datei de 15 noiembrie să fie la gata.”

Oamenii sunt încântaţi, mai ales că anul acesta se vor aprinde beculețele cu trei zile mai devreme decât de obicei.

Localnic: “E o idee foarte bună pentru că încep din timp și prrobabil că... când începe sezonul... și noi vom putea să ne bucurăm de luminițe.”

Localnic: “Chiar nu știu cât le-ar lua să monteze tot orașul, mai este mult până la Crăciun.”

Cele mai multe ornamente sunt din anii trecuți, dar vor fi cumpărate și unele noi pentru centrul orașului.

Lucian Harșovschi, viceprimarul municipiului Suceava: „Vom avea peste 70 de astfel de perdele montate pe bulevardul pricipla și străzile importante din municipiul Suceava, toate sunt vechi, din anii trecuți, totodată vom avea 45 de ornamente la 3 metri care se achiziționează în momentul de față, este procedură de licitație. Piesa de rezistență în acest an va fi perdeaua luminoasă din centrul municipiului de 40 de metri pe 40 de metri.”

Luminiţele vor fi aprinse pe străzile din Suceava pe data de 28 noiembrie atunci când va fi sărbătorit și începutul Centenarului Marii Uniri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri