Magnolii furate în prima zi în care au fost plantate

Data publicării:
magnolie

Magnoliile puse de autorităţi în oraşul Petrila, din Valea Jiului, nu au rezistat prea mult. Zeci de arbori au fost furaţi în prima noapte, iar autorităţile speră acum să-i convingă pe hoţi să-i aducă înapoi.

Pe această cale le transmit hoților că au fost filmați de camerele de supraveghere când se așteptau să nu îi vadă nimeni. Îi invit să vină de bună voie cu pomii la primărie, altfel vom face plângere penală pentru furt(...). Să vă fie rușine, nu vă place să aveți un oraș curat și frumos!", acesta este mesajul postat de viceprimarul din Petrila pe pagina sa de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Nu ne așteptăm ca cel care a furat să aibă neapărat rețea de socializare, dar ne-am gândit că poate îl sensibilizează și că e bun public și atunci când îl fură i se întocmește dosar penal”, a explicat apoi vicepreimarul Dorin Curtean.

La sfârșitul săptămânii trecute, la Petrila au fost plantați peste 500 de arbuști ornamentali, cumpăraţi cu 18.000 de lei. Ce de la marginea orașului au dispărut chiar în prima noapte.

magnolie plantata in petrila foto viceprimar fb
Foto: Facebook/ Dorin Curtean

În timpul zilei, zece magnolii au fost plantate într-un părculeț din oraș. Cum s-a lăsat întunericul, plantele au fost furate. Iar paguba, doar în acest caz, către bugetul local, este de 700 de lei.

Camerele de supraveghere montate în zonă au surprins o persoană care se plimbă prin zona verde, folosind o lanternă. Pornind de la aceste filmări, polițiștii vor să dea de urma hoților.

S-a făcut plângere la poliția Petrila pentru depistarea lor și se vor lua măsurile în consecință. Dosarul se află pe rol, ancheta se desfășoară”, a precizat șeful Poliției Locale din Petrila, Gheorghe Bogeanu.

Localnicii speră și ei ca hoții să fie prinși și amendați.

În Petrila sunt montate 60 de camere video de supraveghere, care le-au fost de folos polițiștilor în instrumentarea mai multor anchete și în prinderea unor hoți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri