Măsuri împotriva jocurilor periculoase de pe internet

Data publicării:
copil cu telefon

Ministrul de Interne îşi exprimă deschis îngrijorarea, în legătură cu jocul "Balena Albastră" şi le recomandă părinţilor, să-şi supravegheze copiii, cu mai multă atenţie, pentru a evita eventuale tragedii.

„Recomandarea mea foarte fermă este ca împreună, părinți și educatori, pentru că vorbim și de mediul educațional, să se concentreze și să supravegheze foarte atent comportamentul elevilor și copiilor noștri. Este un fenomen care deja ne îngrijorează”, a spus ministrul Carmen Dan.

Cel mai recent caz în care autorităţile s-au sesizat este al unui copil de 11 ani din judeţul Dâmboviţa, care s-a sinucis ieri. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Băiatul accesa în mod frecvent internetul și le povestea adesea colegilor despre un joc virtual”, spune Alexandra Niculae, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa.

„Eu am vorbit cu copilul de la clasa a treia și am rămas şocată câte amănunte ştia despre jocul ăsta. În ziua în care a plecat, în care s-a întâmplat tragedia, a vorbit cu un coleg de clasa a treia la toaleta şcolii şi i-a spus despre ce face, despre ce urma să facă”, spune Nicoleta Matei, directorul şcolii Nucet.

Părinţii băiatului nu ştiu ce aplicaţii accesa copilul, dar le cer autorităţilor să ia măsuri pentru a interzice jocurile periculoase.

„Neapărat să Ia măsuri poliţia, Procuratura. Că mor copii nevinovați. Şi copii deştepţi, copii isteţi”, spune mama băiatului decedat.

Poliţiştii români au început o campanie de prevenire după ce în mai multe şcoli profesorii au tras un semnal de alarmă asupra numărului tot mai mare de copii care vorbesc despre jocul Balena Albastră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri