Motivele pentru care turiștii străini vin în București

Data publicării:
turisti

Numărul turiștilor care aleg România ca destinaţie este în creștere de la an la an. Drumurile străinilor care ajung la noi duc aproape inevitabil la Bucureşti.

În Centrul Vechi e plin de turişti străini și toamna.

Turiști:

  • Am început în Cluj şi apoi am condus prin Transilvania ca să ajungem aici. Arhitectura este foarte frumoasă. Locuiesc în Milano şi mi se pare că clădirile seamănă cu cele de aici.
  • Chiar îmi place oraşul, este foarte diferit de ce avem în Brazilia. Multă istorie şi multe locuri în care poţi ieşi. Mi-aş dori să stau mai mult, nu cred că vom apuca să facem tot ce ne-am propus în două zile.

Pentru alţii, vizita la Bucureşti a fost un cadou de ziua lor.

Turiști:

  • A fost un cadou de ziua mea. A fost o surpriză şi pentru noi. Nu am ştiut unde venim, am sperat doar să nu fie ceva obişnuit ca Barcelona, Franţa. Am sperat să fie ceva nou şi am ajuns aici.
  • Anul acesta voi împlini 50 de ani. Am vrut să vizitez o ţară nouă, pentru că până acum am văzut 49 de ţări. M-am gândit să fie un loc în care nu am mai fost şi am venit în România.
  • Astăzi mă plimb pe la Parlament şi voi vizita câteva biserici ortodoxe.

Peste un milion de turiști străini au venit anul trecut în București. În primele trei luni din acest an, capitala a primit în total mai mult de 230 de mii de străini, un număr în creștere față de anii trecuți.

Ciprian Enea, consultant turism: Evident că pe lângă arhitectura de epocă, se bucură de atmosfera specifică unei asemenea zone. Cu siguranţă vor fi atraşi de obiective precum Casa poporului. Bucureştiul are şi obiectivele lui tradiţionale. Vorbim de muzee de artă, vorbim de parcuri.

Mai mult de jumătate dintre turiștii care au venit în România în primele opt luni ale anului sunt din statele Uniunii Europene, potrivit ultimelor date. Peste 20% sunt din Bulgaria și Ungaria, iar din Franța sau Polonia, peste 5%.

Specialiştii se aşteaptă ca numărul turiştilor să fie tot în creştere până la finalul anului, mai ales că piaţa de Crăciun din Capitală este un obiectiv preferat de aceştia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri