Noua „minune” de la Caracal: Stâlpul într-un sens giratoriu

Data actualizării: Data publicării:
stalp in giratoriu

O nouă minune se înscrie pe lista lungă de întâmplări ciudate petrecute la Caracal. De această dată e vorba de un stâlp lăsat de constructori pe şosea, într-un sens giratoriu. Şoferii încetinesc, se minunează şi-l ocolesc. Cert e că drumul, la care se lucrează de aproape 7 ani, nu va putea fi dat în folosinţă până nu va fi mutat stâlpul.

„Suntem în Caracal şi de aia e aşa. A zecea minune cred că e asta ...din Caracal”, afirmă un șofer.

De câteva săptămâni, la ieşirea din Caracal spre Alexandria, pe DN6, un sens giratoriu îi lasă cu gura căscată pe şoferii care trec prin zonă. Noua construcţie a fost ridicată la doar câteva palme de un stâlp de electricitate pe care muncitorii n-au îndrăznit să-l clintească. Aşa că şoferii trebuie să ocolească stâlpul pentru a intra în giratoriu.

„Păi...nu trăim în România? Trăim în România...asta, asta e cartea noastră de vizită”, spune un șofer.

Noua minune îi face să zâmbescă până şi pe angajaţii de la drumuri care lucrează în zonă.

Reprezentanţii CNAIR recunosc, şi ei amuzaţi, că noua „minune” din Caracal, le aparţine. Giratoriul nu era prevăzut în proiectul iniţial şi deci, stâlpul nu încurca pe nimeni. Aşa că solicitarea de mutare a utilităţilor a fost făcută abia la începerea lucrărilor, iar firma de electricitate, proprietara stâlpului, nu s-a grăbit să-l mute.

„Mai exact, ar trebui să spunem că a apărut giratoriul în jurul stâlpului pentru că stâlpul era deja acolo. Noi, în momentul în care am început construcţia acestui giratoriu, al variantei ocolitoare a Caracalului am făcut toate demersurile pentru ca aceşti stâlpi să fie mutaţi astfel încât la încheierea lucrărilor să nu mai existe obstacole pe căile de rurale. Iată că nu au fost, stâlpul nu a fost mutat în termen suficient de scurt, iar la ora actuală practic s-au încheiat lucrările şi stâlpul a rămas tot acolo”, spune Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

Firma de electrictitate nu a dat pănă acum un punct de vedere la solicitarea digi24. La centura de ocolire a Caracalului se lucrează din 2010. Termenul de finalizare a fost amânat de mai multe ori. Ultimul este decembrie 2017 .Drumul are o lungime de 10 km, iar costurile de amenjare se ridică la aproape 67 milioane lei, fără TVA. Peste 45 de milioane de lei au venit de la Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri