O adolescentă și-a scrijelit numele pe Coloana Infinitului

Data actualizării: Data publicării:
coloana infinitului wikipedia
Foto: Wikipedia

O adolescentă de 16 ani și-a scrijelit numele pe Coloana Infinitului. Incidentul vine la circa o săptămână după ce o fetiță de 12 ani, însoțită de părinții ei, a făcut același gest. 

Poliția din Gorj a deschis un dosar penal pentru distrugere pe numele adolescentei. Tânăra se afla în parcul din Târgul Jiul împreună cu mai mulți prieteni, când și-a scris numele pe sculptura lui Constantin Brâncuși, relatează News.ro.

„O tânără de 16 ani din Drobeta-Turnu Severin, în timp ce se afla în parcul Coloanei fără sfârşit împreună cu mai mulţi priteni şi-a scris numele cu un obiect ascuţit pe Coloana fără sfârşit. Poliţia municipiului Târgu Jiu a fost sesizată şi a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de distrugere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Andrei Lazăr.

Cercetările continuă, urmând ca la final anchetatorii să ia măsurile care se impun.

În urmă cu aproximativ o săptămână, o fetiţă de 12 ani a scrijelit un mesaj pentru prietena ei pe Coloana Infinitului, de faţă fiind şi mama copilei care a fost amendată cu 5.000 de lei. Copila a scris următorul mesaj: ”S+S=BFF (n.r. - best friends forever)”.

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu Adrian Tudor declara pentru News.ro că, în urma incidentului, în perioada următoare va fi montat un sistem de monitorizare a operelor din Complexul Brâncuşi.

„Noi în momentul de faţă lucrăm la un sistem de monitorizare a operelor, ce va fi legat la Poliţia Locală şi la noi, la Centrul Brâncuşi. Ca soluţie tehnică am stabilit să fie montat un sistem de perimetrizare care să ne avertizeze când cineva se apropie de opere, în funcţie de distanţa pe care o setăm noi şi astfel vor fi avertizaţi cei de la Poliţia Locală că cineva a pătruns în perimetru. De asemenea, există şi posibilitatea montării de panouri prin care să se interzică atingerea operelor, dar toate măsurile trebuie discutate cu cei de la Ministerul Culturii", a precizat Adrian Tudor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri