O femeie crește în curte 50 de maidanezi salvați de pe stradă

Data actualizării: Data publicării:
maidanezi in curte

Bunăvoinţa unei bătrâne din Buzău i-a adus la disperare pe vecinii săi. Femeia creşte în curtea casei sale nu mai puţin de 50 de maidanezi pe care i-a salvat din stradă. Vecinii săi se plâng însă de zgomotul pe care-l fac animalele şi de miros. Oamenii au făcut mai multe sesizări, însă autorităţile nu pot intra în curtea femeii.

Elena Panait are 68 de ani şi a fost medic veterinar. Iubeşte atât de mult animalele încât face tot posibilul să le ajute. Astfel, de-a lungul anilor a adunat în curtea casei peste 50 de maidanezi.

50 am, mi-a mai aruncat lumea, s-au mai înmulţit, am mai salvat şi eu de pe străzi accidentaţi şi aşa m-am pricopsit cu ei. La cine am mai dat i-a adus înapoi că nu poate să îi ţină sau au venit singuri, au venit de la Râmnicu Sărat singuri”, afirmă Elena Panait.

Vecinii bătrânei nu sunt însă impresionaţi. Spun că animalele fac mizerie şi zgomot

Iată ce părere au vecinii:

I-auziţi, ce mă deranjează, deranjează un cartier întreg, se poate aşa ceva?

Ne confruntăm cu mizerie, zgomot, boli pe care copiii le-au contactat pentru că vara îi ţine afară, mirosul este insuportabil.

Să ia măsuri, să îi ducă la margine, mă rog, în altă parte... tocmai în centru aici?

Igiena contează destul de mult şi condiţiile în care sunt ţinuţi. În special parazitozele, astea sunt primele pe care le pot contacta”, spune Angela Mazdrag, medic de familie.

Inspectorii sanitari i-au bătut la poartă de mai multe ori, dar amenzile nu o sperie pe femeie.

Au fost date până acum două sancţiuni contravenţionale prima pentru nerespectarea normelor de bunăstare a animalelor şi a doua pe faptul că proprietara nu a putut demonstra microciparea câinilor şi vaccinarea antirabică a acestora”, spune Paul Jipa, director DSVSA Buzău.

Autorităţile locale spun că legislaţia nu le permite să intervină în curtea femeii.

Vom încerca probabil printr-o hotărâre de consiliu local să limităm numărul de animale domestice”, spune Constantin Toma, primarului municipiului Buzău.

Pentru că din pensie nu poate hrăni atâţia câini, femeia primeşte ajutor de la alţi iubitori de animale şi de la asociaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri