O pacientă dispărută la Bârlad a fost găsită după 11 zile

Data publicării:
politia barlad

Femeia dispărută acum 11 zile, imediat ce a fost externată din spitalul din Bârlad, a fost găsită. Este traumatizată şi susţine că ar fi fost abuzată fizic şi psihic în tot acest tip, de persoane necunoscute care au sechestrat-o imediat după ce a ieşit pe poarta spitalului. Femeia, care suferă de o boală psihică, a plecat din spital la cerere. Ancheta în cazul său a ajuns acum în atenţia procurorilor.

Femeia, care suferă de schizofrenie, a fost găsită într-o localitate aflată la 8 kilometri de casa ei. Le-a povestit apropiaţilor că ar fi fost lăsată acolo de persoane necunoscute, care ar fi sechestrat-o când a ieşit din spital.

Valerica Grigoriţă, cumnata femeii: „Exact cum i-au dat drumul din spital, de acolo din faţă, au luat-o şi au băgat-o forţat într-o maşină şi au dus-o într-o casă. Ea e desfigurată, e bătută rău şi nu pot să vă spun cum e. E traumatizată rău, rău. A fost abuzată fizic, psihic, sexual...”

Femeia de 46 de ani a ajuns din nou în faţa medicilor care au lăsat-o în urmă cu 11 zile să plece din spital pe proprie semnătură.

Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Bârlad: „Era traumatizată şi a declarat că ar fi fost violată. S-au făcut toate investigațiile şi a fost preluată iaraşi de poliție pentru a da declarații. Acum medicul legist este cel care constată leziuni, dacă sunt leziuni care au fost provocate în urma unor violenţe.”

Medicii de la Spitalul Bârlad spun în continuare că au repectat legea atunci când au lăsat-o pe femeie să plece.

Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Bârlad: „Într-adevăr, ea are diagnosticul de boală psihică, dar nu se poate pune semnul egal între boala psihică şi lipsa de discernământ. Persoana în cauză avea discernământ, știa cine este, știa unde stă, știa ce vrea şi nu putea fi reținuta împotriva voinței ei.”

Rudele femeii spun însă că vor face plângere la Colegiul Medicilor.

Valerica Grigoriţă, cumnata femeii: „Cum să faci aşa ceva? Eşti medic. Cum să accepţi un bolnav cu psihoză să îţi dea semnătură pe propria răspundere că pleacă acasă?”

Femeia de 46 de ani a dispărut pe 25 noiembrie, în ziua în care medicii Spitalului de Urgenţă din Bârlad au decis să o externeze la cererea sa. Fusese internată în urma unei tentative de suicid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri